Nyheder

4.februar – tamilernes 9. april.

stopD.4 februar 1948, overgav englænderne deres herredømme over tamilerne til Singaleserne. Siden er tamilerne af Singaleserne blevet betragtet som andenrangs borgere i deres eget land. Tamilerne protesterede på demokratisk vis, men blev nedkæmpet med væbnet magt, hvilket er årsagen til at tamilerne i dag bekæmper besættelsesmagten med våben. Flere lande, her i blandt USA, Kina, Indien og Pakistan er direkte involveret i konflikten, pga. deres interesse i syd øst Asien. Tamilerne betragter derfor den 4. februar på samme måde som danskerne betragter d.9.april hvor Danmark blev besat af en fremmedmagt. Hvert år markerer tamiler verden over dagen som en sort dag i deres historie. I år hvor tamilerne er særligt frustreret over deres landsmænds situation, markeres dagen med massedemonstrationer. I Danmark har dansk sammenslutning af tamilske foreninger arrangeret en stor demonstration som starter på Rådhuspladsen i København kl.11.00 og slutter ved Christiansborg. Arrangørerne skriver i deres pressemeddelelse at flere danske politikere agter at deltage.

Kandidat for det Radikale venstre i region syd Tharmakulasingam Tharuman har sammen med den katolske præst Rev. Fr. Aldrin Soosaippillai sultestrejket i Skt Knud Lavards Kirke i Lyngby siden i går for at gøre opmærksom på tamilernes sag.

En gruppe frustrerede tamiler demonstrerede i onsdags ulovligt ved Rigsdagsgården ved indgangen til Christiansborg, i protest mod de danske mediers manglende interesse for fredelige demonstrationer, af den slags som tamilerne er kendt for.