Sri Lanka bomber hospital trods appel fra Per Stig Møller– 60 dræbt

Home » homepage » Sri Lanka bomber hospital trods appel fra Per Stig Møller– 60 dræbt

ponnampalam_hostpital_outSri Lankas flyvevåben bombede fredag et privat hospital i Puthukkudiyiruppu. Kilder på stedet oplyser om mange dræbte og sårede. Sri Lankas målrettede artillari angreb på hospitalet, gjorde det umuligt at redde overlevende patienter ud. De første drabstal lød på omkring 40 patienter, men de seneste rapporter vidner om hen ved 60. Tallene er endnu ikke bekræftet af hospitals myndigheden. Angrebet skete samme dag som Danmarks udenrigsminister Per Stig Møller pr. telefon karftigt appellerede til sin Sri Lankanske kollega om øjeblikkeligt at indtille kamphandlingern, indfører en humanitær våbenhvile og give fuld adgang til humanitær hjælp.

Ponnampalam minde hospital før angrebet.Angrebet kommer også kort tid efter at den amerikanske udenrigsminister Hillary Clinton og den britiske udenrigsminister David Miliband opfordrede til ikke at skyde hverken ud af eller ind i ”sikker zonen” eller mod hospitalet i Puthukkudiyiruppu eller mod nogen andre behandlingssteder. I onsdags blev 52 dræbt i Sri Lankas hærs angreb imod Puthukkudiyiruppu hospital med klyngebomber.

Sri Lankas præsidents bror og forsvarssekretær, Gotabaya Rajapakse sagde forleden i et interview til SkyNews, at alle mål udenfor ”sikkerzonen” er legitimt her under også hospitaler, da disse ikke skal fungerer.

Ponnampalam minde hospital før angrebet.

Ponnampalam minde hospital er et moderne privat hospital, der startede i 1996. Hospitalet fik navn efter doktor Ponnampalam der var kendt for sin tro tjeneste i Jaffna i krigstiden. Flere udenlandske eksperter og læger i udlandet, var under våbenhvilen med til at udvikle hospitalet til en moderne behandlingssted.

Internationalt Røde Kors (ICRC) og FN har fået mundkurv på af Sri Lankas regering og udtaler sig ikke om civile tab. ICRC`s kontor i Colombo blev i går angrebet efter at de havde udtalt sig om civile tab. FN`s talsmand fra Colombo undskylder sin udtalelser overfor Sri Lanka om angreb mod sygehus med klyngebomber.


%d bloggers like this: