Tamiler blev `bortvist´ fra demonstrationen; ”SIKKERHED OG TRYGHED FOR TAMILERNE”

Home » homepage » Tamiler blev `bortvist´ fra demonstrationen; ”SIKKERHED OG TRYGHED FOR TAMILERNE”

1cphEn lille gruppe nysgerrige tamiler, som var taget til en demonstration ved Christiansborg slotsplads i København i fredags, blev forsøgt bortvist af den etniske dansker Poul Sommer som var arrangører af demonstrationen; ”SIKKERHED OG TRYGHED FOR TAMILERNE”. Tamilerne havde læst om demonstrationen som var arrangeret af en etnisk dansker, samt om dens budskab på en pro Srilankansk hjemmeside og undrede sig over hvorfor ingen tamiler var blevet informeret om denne demonstration. ”Demonstrationen skulle begynde kl. 15.00, men der var igen da tamiler kom. Efter et stykke tid, dukkede en gruppe folk op med knivbærende løve flag og begyndte at råbe efter tamilerne. En dansk mand bad tamilerne om at forlade slotspladsen.” sagde en af deltagerne til TamilVoice. Tamilerne havde fortalt at de var kommet for at deltage i demonstrationen for tamilernes Sikkerhed og Tryghed. Danskeren sagde at demonstrationen var for srilankanere og ikke for tamiler, hvorefter han gik hen og ringede til politiet.

dsc_0135Tamilerne fortæller at de forklarede overfor politiet, hvorfor de var kommet og spurgte politiet hvorfor tamiler ikke måtte være med til at demonstrere for SIKKERHED OG TRYGHED FOR TAMILERNE. Den adspurgte politimand sagde ifølge tamilerne, at han ikke vidste hvorfor men pegede på flokken med knivbærende løve flag og sagde at de havde en tilladelse til være på slotspladsen og det havde tamilerne ikke. Tamilerne forsøgte derpå igen at forklare politiet, at de var kommet til den samme demonstration som der var givet tilladelse til på slotspladsen og at demonstrationen efter overskriften at dømme, handlede om deres landsmænd.

Efter kort tid valgte politiet at skille tamiler og srilankanere og holdt dem afskilt med deres biler. Tamilerne roste politiet for dette og sagde, at dette var et levende bevis på at tamiler og Srilankanere ikke kunne leve sammen og at det ville være godt hvis de kunne blive skilt ad i Sri Lanka, ligesom de var blevet det her ved demonstrationen. Fortæller tamilske demonstranter.

dsc_0139dsc_0141Mens tamiler havde flere skilte med, med ordene; stop drab på tamiler og stop folkemordet, bar srilankanerne kun deres knivbærende løve flag, mens de hyllede Sri Lankas forsvarsministeren, Gotabhaya Rajapaksa og råbte slagord mod tamilerne. På et tidspunkt viste en fuld srilankansk mand sin røv til tamilerne. ”Tamilerne respekterede politiets anvisning og holdte dem for sig selv mens de udtrykte deres vrede og sorg over alle de landsmænd der bliver dræbt af Sri Lankas militær hver dag.” sagde tamilerne

Selvom demonstrationen var annonceret til først at skulle slutte kl. 18.00, pakkede de ca. 30-40 srilankanere sammen og tog af sted ved 17.00 tiden. På et tidspunkt blev et Srilankansk knivbærende løve flag brændt af. Tamilerne ventede til alle srilankanere havde forladt slotspladsen og takkede og undskyldte overfor politiet der også fik en forklaring på hvorfor det var nødvendigt for tamilerne at deltage ved denne demonstration.

dsc_0138”Hvis tamilerne ikke havde vært der. Kunne det have set ud som om at Sri Lankas regering ikke er i gang med en etnisk udrensning og de fremmødte srilankanere kunne så let som ingenting have narret danskerne til at tro at de var tamiler.”

Dagen efter demonstrationen kunne man læse en hel anden historie på den pro- sri lankanske hjemmeside; nemlig at 100 fredelige srilankanere var blevet angrebet af LTTE i Danmark osv. Den pro srilankanske hjemmeside undlod at vise billeder fra arrangementet, men vi har tilladt os at publicere billeder her for at vise sandheden, vi håber at politiet om nødvendigt vil bekræfte oplysningerne.

dsc_0122Det er ikke første gang at Sri Lankas propaganda bliver afsløret, men denne gang var en dansker involveret i propagandaen. En dansker der er ansat af Sri Lankas regering og efter sigende står for flere udviklingsprojekter for Sri Lankas regering. Vi har prøvet at ringe til Poul Sommer flere gange på det nr. som er angivet på hans hjemmeside men nummeret eksisterer tilsyneladende ikke.

Relaterede nyheder:


%d bloggers like this: