Nyheder

Slave lejr i hospitalsbygning i Ki’linochchi,”Kvinderne er til soldater og mændene er til havet”.

Unge Kvinder og mænd, som Sri Lankas hær har plukket ud af en flygtninge flok, bliver angiveligt holdt som slaver i en forladt hospitalsbygning i Ki’linochchi, fortæller kilde fra Vanni, der har oplysningerne fra nogle mænd der flygtede fra lejren. Ifølge kilderne bliver mænd holdt fanget i den nederste etage hvor de udføre straffearbejde, mens kvinderne er fanget ovenpå hvor de udsættes for overgreb fra Srilankanske soldater på orlov. Kilderne fortæller at der ofte høres kvinde skrig fra den øverste etage. Udvælgelsen af fanger til slavelejren, skete i både Visuvamadu og Ki’linochchi, da civile flygtede fra kamp området. Mange unge mennesker er blevet rapporteret forsvundet, efter udvælgelsen. De forældre par der har stillet spørgsmål vedrørende deres forsvundne børn, har ikke fået svar.

Da John Holmes fra FN besøgte en ”flygtningelejr” i Vavuniyaa i sidste uge, fortalte en kvinde ham, at hendes søn var blevet taget af Sri Lankas hær, men Sri Lankas genhusnings minister Rishard Badurdeen, der overværede samtalen og var til stede som tolk for FN´s observatør, oversatte det således, at det var de tamilske tigre der havde taget hendes søn.

For få dage siden blev det lækket fra en intern kilde i Sri Lankas hær, at en top leder, havde givet soldaterne frie hænder til at fange civile. Sri Lanka´s forsvarsminister, Gotabhaya Rajapaksa talte til en forsamling af soldater i sidste uge og sagde; ”Kvinderne er til jer og mændene er til havet”.