“Al nødhjælp fra udlandet skal gå gennem regeringen.”- Sri Lankas Minister

Home » homepage » “Al nødhjælp fra udlandet skal gå gennem regeringen.”- Sri Lankas Minister

Sri Lankas forsvarsministeriets talsmand og minister Keheliya Rambukwella.Sri Lankas regering sagde i sidste uge, at al nødhjælp fra udlandet til internt fordrevne, for troværdighedens skyld, skulle gå igennem regeringen og ikke sendes direkte til de hjælpe organisationer der arbejder i landet. “Den hjælp der kommer fra udlandet burde kontrolleres og administreres af regeringen, frem for at blive sendt direkte til hjælpeorganisationerne.” Sagde forsvarsministeriets talsmand og minister Keheliya Rambukwella.

Han sagde endvidere at en i en suveræn stat, skulle regeringen vide alt om midler der kommer ind i landet og hvad de bliver brugt til. ”Regeringen har et system. Selvom hjælpen kommer i form af donationer og gaver, skal regeringen vide hvad pengene bliver brugt til”. ” De hjælpe organisationer der er i landet for at hjælpe os, burde arbejde sammen med regeringen.” sagde han

“Som suveræn stat kan regeringen ikke acceptere at midler bliver brugt selvstændigt af INGOèr, for så bliver 50 % af midlerne brugt af giverne selv på interne omkostninger. Regeringen mener at der må holdes regnskab.” Han anslog at halvdelen af donorpengene ryger retur til donorlandene igen hvor de går til lønninger og andre udgifter. Regeringen vil invitere INGOèr og NGOèr til at tage del i den nye proces.


%d bloggers like this: