Sri Lankas forsvars sekretærs vred i interview om presse frihed.

Home » homepage » Sri Lankas forsvars sekretærs vred i interview om presse frihed.

Gotabaya Rajapakse Gotabaya Rajapakse ”Da redaktør Nadesapillai Vithyatharans navn, der var redaktør på den Jaffna baserede avis Uthayan daily, samt den Colombo baserede Chudaroli blev nævnt, fremprovokerede det en overraskende reaktion”, fortæller den australske journalist Amos Roberts på programmet Dateline efter sit 25 minutter lange indslag om Sri Lanka, hvor Sri Lankas forsvars sekretær Gotabaya Rajapakse i spontan vrede fortalte om arrestationen af redaktør Vithyatharan som han beskyldte for terrorisme ”Jeg siger dig, at hvis du forsøger at dække over denne person, har du blod på hænderne, jeg siger dig at han er en terrorist og ansvarlig for luftangreb mod Colombo” sagde Gotabaya Rajapakse til den Australske journalist. Gotabaya Rajapakse er amerikansk statsborger og bror til Sri Lankas præsident.PDF Icon SBS Report: Hunting the Tigers

Nadesapillai Vithyatharan blev bortført i en hvid varebil, da han deltog ved en nær slægtnings begravelse. Sri Lankas politi`s talsmand Gunasekara, som først udtalte at redaktøren var blevet bortført af uidentificerede mænd, erklærede senere at redaktøren var blevet anholdt.

Dateline rapporterer om forholdene i flygtningelejrene i Vavuniya, situationen for journalister og dækning af Lasantha Wickrematunge’s død, interview med Vithyatharan og hans anholdelse og om dagligdagen på avisen Uthayan Daily’s kontor i Jaffna.

Sri Lankas militærs talsmand Udaya Nanayakara, fortæller i udsendelsen, ”at det i Sri Lanka er soldaten og ikke journalisten, der har givet os pressefrihed”.

Major general i Trincomalee; Palita Fernando, fortæller den Australske journalist “at det absolut ikke er noget problem for journalisten at besøge Trincomalee”, men at han ikke vil få lov til at interviewe de sårede civile som er blevet evakueret ud af kampområdet og bragt til Trincomalee. Da den Australske journalist vil vide hvorfor, svarer Palita Fernando; ”Det er sådan vi vil have det. Det er svaret”.


%d bloggers like this: