Artikler

Åbenlyst internationalt bedrag mod tamilerne

srinavaratnam”Hvad er grænsen for det internationale samfunds eftergivenhed med Colombo og hvor ligger grænsen for det internationale samfund i at snyde tamileren” spørger Sri Navaratnam, på den 8. Dag af sin sultestrejke i Oslo, rasende efter at have hørt om nye angreb fra Colombo mod tamilske civile mandag nat. ”For at lette det internationale samfunds snøren af tamilere, annoncerede den Sri Lankanske præsident Mahinda Rajapakse at han ville indstille angrebene mod den sikre zone med tunge våben, hvor der befinder sig mere end 160.000 civile. Alle bød det velkommen, selv om det samtidig accepterede at dræbe civile med andre våben. Det var en joke, at FN anmodede ” Sri Lanka skal respektere løftet med det tunge våben”, som om de var klar til at gøre noget hvis Sri Lanka brød det. Colombo, som allerede bombede de civile med fly, startede med at anvende tunge våben allerede mandag nat igen”, citerede han i et interview til netavisen tamilnet.com.

Sidste fredag, da to indiske embedsmænd diskuterede krigen med Colombo, blev der sat et mål, at på 4 dage skulle krigen være slut, fortæller pålidelige kilder I Colombo. Colombo vil virkeliggøre det, uanset hvor store de civile tamilske tab bliver og hvor meget det international samfund presser på for at stoppet det, siger det tamilske samfund.
Lige meget hvad, er det tamilske samfund overbevist om at det ikke kun er den Indiske dagsorden det her foregår efter, men en international dagsorden hvor alle er inkluderet, skjult bag diplomatisk røg.
Det meget omtalte besøg af udenrigsministrene fra Storbrittannien, Frankrig og Sverige planlagt til onsdag er et eksempel på denne dagorden – et besøg for at deltage i ”sejrs” fejringer og til at diskutere hvad der skal ske efter konflikten.

John Holmes besøg i Colombo er ligeledes en del af spillet.
”FN og det internationale samfund, som hele tiden har beskyldt LTTE for at bruge menneskeskjold og for at forhindre civile i fri bevægelighed var der ikke sidste mandag, for at modtage de civile, til at tage sig af dem, spørge dem om deres helbred og ønsker om deres såkaldte frihed og hjælpe dem med den,” fortæller Sri Navaratnam.
“Den værste part af det international samfunds bedrag eller måske hævn mod det tamilske for at afvise at eftergive deres ære, er at efterlade civile, deres ære, sikkerhed og frihed udelukkende i hænderne på Colombo, ligesom de lod krigen løbe løbsk i hænderne på Colombo”, tilføjede han.

“Selv i øjeblikket er der ikke nogen international tilstedeværelse til at beskytte disse civile, som er kommet ud af krigszonen, men det internationale samfund ønsker at alle civile fanges af Colombo.

De tilfangetagne civile sidste mandag og tirsdag er ikke blevet registreret fuldt ud i lejrene. Kun 16.000 i Vavuniya og 5.000 i Jaffna er der indtil nu blevet talt op. Andre lider stadigvæk i militærets områder, nord for Omanthai. ifølge anonyme lokale kilder mange bliv nød til at smugle sig ind til Vavuniya. Den skæbne som de civile som bliver fanget af Sri Lankas hæren i krigszonen møder er mange gange større.

LTTE har bevist, hvor effektivt de tidligere har behandlet de samme internt fordrevne flygtninge. Men, FN, det internationale samfund og singalesiske civiles handlinger viser blot deres inkompetence, siger tamilske autoriteter i Vavuniya.

Colombo, FN og det international samfund er kun ivrig efter at separere de civile fra LTTE. Deres tanke er ikke at tage sig af dem med omsorg, siger det tamilske diaspora beskyldende.

”Hvis folkemord mod det tamilske folk er hvad alle og enhver vil have og “sejr” skal skabes uanset antallet af tab af civile tamilere og ære, er det bedre at fortælle det åbent så tamilerne ved hvor de står,” sagde den 51 årige gamle Sri Navaratnam, far til to, på sin sultestrejke, krævede at den Norske regering skulle blande sig, sammen med det internationale samfund for at redde tamilerne.

”Det nytter ikke at narre sig selv, enhver vil få stillet spørgsmål en dag.” sagde han