Europæiske udenrigsministres besøg gav ingen våbenhvile, Sri Lanka kræver kompensation.

Home » homepage » Europæiske udenrigsministres besøg gav ingen våbenhvile, Sri Lanka kræver kompensation.

Et plakater sat op i Sri Lankas hovedsted Colombo af Sri Lankas regerings alliance parti JHU som kræver 50 billioner dollars i kompensation fra England for sine ødelæggelser i kolonitiden. Foto: Colombo avisen Dailymirror.Den britiske udenrigsminister David Miliband og hans franske kollega Bernard Kouchner sagde onsdag, at det ikke var lykkes at få en aftale I stand med Sri Lanka om at standse krigshandlingerne og give nødhjælps organisationer adgang til de civile som er i krigszonen. “Vi forsøgte virkeligt, vi insisterede og insisterede, men det er op til vores venner at tillade det eller ej,” sagde Kouchner på en pressekonference efter samtaler med sin Sri Lankanske kollega. Også Miliband gav udtryk for at samtalerne var endt i fiasko. Opfordringen til våbenhvile ”handlede udelukkende om at redde civile” ikke de tamilske tigre.

Sri Lankas oppositions parti, UNP som i 2001 kom til magten efter løfter om fredsforhandlinger og senere indgik i de mest omtalte forhandlinger med LTTE i 2002 mæglet af Norge, afviser også i dag i en meddelelse, våbenhvile.

Sri Lankas regerings alliance parti JHU, har krævet 50 billioner pund i kompensation fra England for sine ødelæggelser i kolonitiden. Kravet kom i form af et brev for dagen under den britiske udenrigsministers besøg i dag. Der har været flere demonstrationer i Colombo imod de besøgende udenrigsministre fra Europa. Bla. blev der sat plakater op med overskriften ”Wanted” over billeder af David Miliband, Hillary Clinton og Eric Solheim for støtten til terrorister.


%d bloggers like this: