”Op mod 30,000 ofre for ulovlige våben i løbet af nogle få dage”, fortæller internationale hjælpeorganisationer.

Home » homepage » ”Op mod 30,000 ofre for ulovlige våben i løbet af nogle få dage”, fortæller internationale hjælpeorganisationer.

Sri Lankas regeringsstyrker dræbte og sårede 25.000-30.000 civile i løbet af nogle få dage under den sidste offensive, fortalte en nødhjælpsarbejder der netop har forladt Sri Lanka skrive Catholic News Service. Det høje antal dræbte og sårede skyldes regeringens hyppige brug af våben så som, klosterbomber og ulovlige kemiske bomber og som derfor er en forbrydelse mod menneskeheden, sagde han til Catholic News Service I Rom d.21.maj.

I dag er konfliktzonen I Vanni ”som en kirkegård, der er intet tilbage, ingen bygninger, ingen kirker, alt er til intet gjort” sagde han endvidere. Nødhjælpsarbejderen ville kun udtale sig anonymt, da han var øjenvidne til utallige grusomheder mod civile I kampzonen. Han arbejdede for en humanitær organisation og havde tjent I Vanni distriktet I årevis, før han I midten af maj, da de militære overgreb var på sit højeste I kampzonen, flygte derfra.

Regeringsstyrker angreb for nylig Vanni med klosterbomber, kanoner, raketter, kemiske bomber og fosfat bomber, sagde nødhjælpsarbejderen. De civile var ikke parate til sådanne angreb, og kunne ikke søge dækningen I tide sagde han. “Vi var vandt til luftangrebene hvor folk kunne nå at søge dækning når de så flyene på himlen eller hørte støj fra luften. Angrebene fra jorden var dødelige fordi folk aldrig vidste hvor eller hvornår bomberne ville eksplodere. sagde han.

Men det værste var brugen af de forbudte våben. Vi appellerede til så mange, men ingen lyttede fordi regeringen benægtede brugen af disse våben sagde han. “Det er en forfærdelig krig, en forbrydelse mod menneskeheden vil jeg sige” som skal bringes for en domstol, sagde han.

Han sagde at FN vurderede at 6500 mennesker var blevet dræbt eller såret I Vanni mellem januar og marts I år. Men på blot nogle få dage kunne hospitals kilder og andre i området rapportere om 25 000-30.000 dræbte eller sårede, sagde han.

Men regeringen forsøger ihærdigt at til intet gøre beviser på de mange civile tab, sagde han.

Internationale nødhjælps organisationer, her i blandt, FNs humanitære organisationer sagde d.19 maj, at de kun havde begrænset adgang til konflikt zonen. “Vi mistede al kontakt til folkene I konfliktzonen efter d.18.maj og organisationer som den han arbejdede for, kan ikke længer bevæge sig ind og ud af lejrene hvor flygtningene opholder sig, sagde han.

Navnet på den omtalte organisation er af hensyn til organisationens ansattes sikkerhed ikke nævnt I artiklen at skrive Catholic News Service.


%d bloggers like this: