Nyheder

“Tamiler bliver en minoritet i deres eget hjemland.” – Britisk avis.

Tamilere bliver tvunget ud af deres byer i den nordøstlige del af Sri Lanka ved drab og kidnapninger udført af det af regeringen støttede militær siger talsmænd fra nødhjælpsorganisationer, menneskerettighedsorganisationer og politikere til den britiske avisen Daily Telegraph og beskylde Sri Lankas regering for at stå bag etniske udrensninger i kølvandet på ”sejren ”over De Tamilske Tigre. En mandlig udenlandsk nødhjælpsarbejder siger til Daily Telegraph, at antallet af tamilere, der forsvinder i og rundt om Trincomalee, er steget i de seneste tre måneder. Trincomalle ligger et stykke syd for område, hvor den ”endelige” kamp mellem militæret og De Tamilske Tigre stod og byen er tamilernes hovedsted. Bosætningen af singalesere i området har foregået siden 1950èrne og er én af årsagerne til at konflikten opstod.

Nødhjælpsarbejderen siger, at han kender til 15 personer, der er forsvundet, hvoraf tre er fundet døde. Ifølge kilden viste alle tre legemer tegn på tortur, og to af tamilerne blev fundet med deres hænder fastbundet bag ryggen og med en kugle i hovedet.

En anden nødhjælpsarbejder siger, at drabene er en strategi, der skal drive tamilerne ud af områderne.
”De østlige provinser er sårbare. Singaleserne har gang i en udrensning, og der vil komme flere problemer med tyveri af land. De demografiske ændringer betyder, at tamilerne snart vil blive en minoritet, hvor de før var majoriteten,” fortæller han og hævder, at mange tamilske beboere har måttet flytte efter at militæret erklærede landet for en ”højsikkerhedszone”.

I takt med at tamilere er flyttet bort, er singalesere blevet opfordret til at flytte ind i områderne for at yde støtte til nye militære baser.

Mange af de tamilere, der er flyttet, har solgt deres hjem for under markedsprisen i frygt, efter at familiemedlemmer er forsvundet eller dræbt.

”Der er ingen undersøgelser af det, som sker i området. Det er et miljø for terrorisme og straffrihed,” fortæller en talsmand for en af menneskerettighedsorganisationerne til avisen. Læse mere på Daily Telegraph