Dansk Flygtningehjælp leder tvunget til at forlade Sri Lanka snart – The Times

Home » homepage » Dansk Flygtningehjælp leder tvunget til at forlade Sri Lanka snart – The Times

Sri Lanka hæmmer den internationale nødhjælpsindsats ved at tvinge dusinvis af britiske og andre udenlandske hjælpearbejdere til at forlade landet, fordi det finder at de har sympatiseret med LTTE, skriver den britiske avis; The Times i dag. “INGOérne er alle utrolig bange. Hvis du hæver din stemme vil du være den næste der bliver smidt ud, “siger en ledende medarbejder i en international NGO til avisen. Sri lankas nye visum regler for INGO medarbejdere, betyder at dusinvis af udenlandske hjælpearbejdere bliver hindret i at forlænge deres visum, i det den nye regel afholder dem fra at blive i Sri Lanka i mere end tre år. The times skriver at de er bekendt med at der er problemer med at opnå visum forlængelse for fem af de udenlandske nødhjælpsarbejdere. Førhen var det muligt at få forlænget sit visa så tit man ville. Blandt dem, er lederne af Oxfam og Dansk Flygtningehjælp der sandsynligvis vil være tvunget til at forlade Sri Lanka de næste par måneder. “I september eller oktober, vil 60 til 70 procent af INGO-lederene have forladt Sri Lanka,” sagde en INGO medarbejder til The Times.

Sri Lankas regeringen udviste den norske leder af Forut, en Oslo-baserede NGO, i lørdags, fordi hun blev beskyldt for at forhindrede sine ansatte i at hejse Sri Lankas nationale flag i organisationens kontor i forbindelse med fejringen af tigrenes nederlag. Hun sagde, at Forut bør forblive neutral. The times har nævnt adskillige organisationer hvis medarbejdere er blevet tvunget til at forlade eller er blevet udvist af Sri Lanka.

Rajiva Wijesinha, sekretær i ministeriet for genopbygning sagde i FN’s Menneskerettighedsråd i sidste uge at de nye Visum regler skulle tilskynde ngo’er til at ansætte flere lokalt ansatte.

“Vi er nødt til at opbygge vores egen kapacitet,” “Vi ønsker, ngo’er, som bidrager med nødhjælp ……… men vi ønsker heller ikke, at folk sidder rundt omkring og tigger krummer fra den rige mands bord. ”

Men Nødhjælpsarbejdere sagde til The Times, at reglerne blev anvendt til at rense udenlandske kritikere.


%d bloggers like this: