Artikler

Brev til Udviklingsministeren,vedr.: Nødhjælpskroner til Sri Lanka

Kære Ulla Tørnæs.

Jeg har læst at De og Udviklingsministeriet har bevilget yderligere 10 millioner danske kroner til hjælp til flygtninge i Sri Lanka. Det er positivt at Danmark bekymrer sig om de tamilske flygtninges situation, men det er ikke positivt at Danmark fortsætter med at sende millioner af danske kroner af sted til et land der ikke tillader udenlandske organisationers tilstedeværelse i kriseområderne. Nødhjælpsorganisationer har for længst indrømmet, at når de deler nødhjælp ud, sker det igennem Sri Lankas militær. En stor del af de flygtninge som i dag opholder sig i militærets lejre, er spærret inde mod deres vilje til trods for at de har både penge, familie udenfor og kan klare sig selv. Lejrenes øverste leder er i øvrigt en pensioneret general der i 2005 og 2006 stod bag massevis af forsvindinger i Jaffna.

Hvorfor skal Danmark hjælpe flygtninge økonomisk, hvis eneste behov er at blive sluppet fri af det fange skab som de befinder sig i? Danmark burde før de sender penge af sted, presse Sri Lankas regering til at befri deres flygtninge, sådan at der reelt kun er dem tilbage i lejrene som har behov for hjælp. Sådan et pres/krav er det eneste der giver mening. Forestil Dem engang Ulla Tørnæs, at man under 2.verdenskrig havde sendt nødhjælp af sted til de mange jøder i koncentrationslejrene og på den måde havde blåstemplet deres fange skab der, frem for at hjælpe dem fri.
Konflikten i Sri Lanka er meget kompleks. Der er nye meldinger om at et stort skib med nødhjælp indsamlet af eksiltamiler i Europa er blevet sendt retur til England af Sri Lankas regering. Jeg synes at politikerne ville gøre klogt i at lytte til de mange tamilske flygtninge der bor i Danmark og som har en insider viden på området der kunne drages nytte af. Jeg kan her anbefale hjemmesiden Tamilvoice.dk der bringer nyheder om tamilernes situation ud til danskerne.

Med venlig hilsen;

Eva Thambipillai

7190 Billund