Nyheder

Hver dag forsvinder 30 tamiler fra ”flygtninge” lejre med hjælp fra paramilitære.

Sunila Abeysekara, international pris vindende menneskerettigheds forkæmper i Sri Lanka, fortæller til BBC og Real News at hen ved 20-30 unge tamiler forsvinder fra Sri Lankas militærs flygtninge lejre hver dag. ”Vi har forståelse for at regeringen gennemsøger lejrene af sikkerhedsmæssige årsager, men vi er bekymrede over at der ikke finder nogen formel registreringsproces sted.” Siger hun.

Sunila Abeysekara fortæller endvidere at ”Menneskerettigheds forkæmpere er bekymrede over at regeringen ikke har leveret en liste over de internt fordrevne flygtninge og der er rapporter om at mange tamiler er blevet anholdt og forsvundet på vej til flygtningelejrene” ” Vi er allerede bekendte med proceduren. Vores informationer fortæller os at paramilitære grupper, udpeger unge tamiler i lejrene som derefter fjernes derfra om natten. Familier til forsvundne fortæller desuden til Sunila Abeysekara at kidnapningerne sker med velsignelse fra Sri Lankas militær der bevogter lejrene.

Sunila Abeysekara modtog i 1999 en FN menneskerettigheds pris fra den tidligere FN generalsekretær Kofi Annan. Hun er også blevet æret for hendes arbejde af Human Rights Watch sidste år.