Artikler

Øjenvidne skriver til Tamilvoice;

Majken Heilmann som var i Sri Lanka i våbenhvile perioden og som fik kendskab til tamilernes vilkår, skriver til Tamilvoice følgende beretning;

Jeg har selv opholdt mig i tamilske områder besat af SLA for 6 år siden (under våbenhvilen), og med egne øjne dagligt været vidne til SLA’s mange brud på våbenhvilen. Har en ven, som har været i Vavunyia i nogle uger i Maj måned, og han har beskrevet de frygtelige forhold alle disse IDP’s lever under. Fra regeringens side er de der for at blive “screen”et, hvorfor er så alle de babyer og andre børn og oldinge der ? (jeg så fotos derfra). Der er 20.000 store telte, så tallet 300.000 mennesker der, lyder relevant. I mine ører lød hans erfaringer derfra som masse-straf af en etnisk gruppe for at tilhøre samme gruppe som LTTE. Havde selv kontakt med adskillige tamilske politiske partier, da jeg var der, hvoraf 2 af dem var decideret imod LTTE’s fremgangsmåder.

Har hele vejen igennem, siden jeg var der, nøje fulgt situationen på SL, og været aldeles harmfuld mover mediernes ensidige informationer. Først nu, hvor et utal af tusinde uskyldige tamiler er blevet myrdet, er medierne begyndt at informere om tamilernes situation.

Var også forfærdet efter tsunamien, hvor ingen danske medier nævnte et ord om, at nødhjælp udefra, i hver fald det første halve år, udelukkkende gik til singalesiske områder. Kom der lastbiler med retning mod nord og nordøst, blev de af SLA dirrigeret tilbage til singalesiske områder. Pressen nævnte heller ikke de voldsomme tab på østkysten, hvor fattige tamilske fiskere levede i palmehytter få meter fra stranden.

Ja, det var så mit lille “gylp”.

Jeg håber og beder for, at det internationale samfund må få øjnene helt op, så der kan findes en løsning for de stakkels mennesker.
mvh
M.Heilmann