”Midlertidige lejre kan blive til permanente” – advarer Norge

Home » homepage » ”Midlertidige lejre kan blive til permanente” – advarer Norge

Inner City Press fra FN som beskylder FN for at prale med sin rolle i opførelsen af flere og flere permanente boliger indenfor Sri Lankas ”flygtningelejre”, spurgte i mandags Norges udenrigsminister Jonas G.Stoere om hans land hjælper til i lejrene.” Mest humanitært”, svarede han. ”Vi har ikke som land adgang til lejrene, vi støtter ICRC og FN organisationer….. det er en kamp op ad bakke.”. Til Inner City Press`s spørgsmål om brug af midler til at spærre Sri Lankanske borgere inde med henblik på afhøring, svarede han ” Det er et stort dilemma. Krigen er forbi men der er næsten 300.000 folk i lejrene. Hvis disse ikke snart genbosættes og normaliseres viser vores erfaring at midlertidige lejre kan blive permanente. Det skal ikke ske her”.

Dansk flygtningehjælps mine ryddere hjælper Sri Lanka med at oprette nye flygtningelejre frem for at genbosætte folk i deres egne byer. ”Lejren vi er ved at rydde hedder Kodikaman. Det er UNHCR, der har bedt os om at rydde området for miner, ueksploderet ammunition og andre efterladenskaber fra krigen. Vi ved ikke, hvem der skal drive den kommende flygtningelejr, men det er ikke os”.sagde Aracely Jimenez Andersen fra Dansk flygtningehjælp til Tamilvoice i et email interview d.23 april og sagde endvidere at de vil arbejde for at kunne hjælpe folk tilbage til deres landsbyer så hurtigt, som det kan lade sig gøre.

Tidligere erfaringer viser at Sri Lanka fordriver tamiler til flygtningelejre og bosætter Singalesere i deres landsbyer. I sidste uge efter at have bosat singalesere i området, ophævede Sri Lankas regering det fiskeriforbud der har været på østkysten.

FN og andre internationale organisationers blinde støtte til Sri Lankas efterspørgsler, kan kun medvirke til udryddelsen af den tamilske nation.

Sri Lanka har brugt 20% af landets budget på at føre krig. Nu hvor krigen efter deres overbevisning er slut, burde de have taget højde for omkostningerne til pleje af de flygtninge som de selv har skabt.

Flere oplysninger peger på at Sri Lanka har ansat flere PR-Grupper der skal arbejder for skaffe ulands bistand til landet og Sri Lankas paramiltære støtte folk og deres allierede arbejder under samme dække af at ville hjælpe flygtninge som Sri Lanka selv har skabt.

Sri lanka bruger også ulandsbistand på at bygge huse til sine militærfolk.

Se også


%d bloggers like this: