”Ville hellere være blevet i krigszonen og dø.” – udtaler tamiler fra ´KZ`- lejer” i Sri Lanka.

Home » homepage » ”Ville hellere være blevet i krigszonen og dø.” – udtaler tamiler fra ´KZ`- lejer” i Sri Lanka.

Den buddhistisk FN general sekretær i tempel i sin fødeby Haengchi d.5.juli 2008Sri Lankas regering og det internationale samfund har beskyldt de tamilske tigere for at have holdt civile tamiler som menneske skjold, fordi de opfordrede de civile til ikke at tage til Sri Lankas militær kontrollerede område, fordi historien har vist hvad der kunne ske med de civile når de tog til der. De tamilske tigere mødte også kritik fra det internationale samfund, da de tilbage i 2005 opfordrede det tamilske folk til ikke at deltage ved Sri Lankas præsidentvalg. Enhver ansvarlig repræsentant burde have lov at komme med opfordringer til sin befolkning.

Nu efter at Sri Lankas militær har ”nedkæmpet” tamilerne, kommer det internationale samfund som så var passivt vidne til folkedrabet, med flere beskyldninger mod tamiler. Nu bruger de til med, de tamilske flygtninges udtalelser, som bevis for deres tidligere beskyldninger. Udtalelser der kommer fra overvågede mennesker i fange skab. Historierne lyder dog ganske anderledes når flygtningene taler frit.

 FN general sekretær blev hilst velkommen af ”Flygtningebørn” i skole uniform med kniv bærende løve flag i hænderne

Tilsyneladende fandt den buddhistisk FN general sekretær, Ban Ki-moon som besøgte en af regeringen udvalgt lejr, det ikke mærkværdigt at han blev hilst velkommen af “flygtningebørn” i skole uniform med kniv bærende løve flag i hænderne.

World Socialist Web Site har gennem pårørende samlet vidne udtalelser fra tamiler i Sri Lankas `KZ`- lejre. Een af tamilerne fortalte sågar at de hellere ville have sultet til døde end at komme til lejren. Her følger et uddrag af vidne udtalelsen til World Socialist Web Site.

bankisrilanka2”Vi lever som fanger her. Hvorfor tillader de os ikke at gå ud? ………….”Vi lever I frygt, vi ved ikke hvad der vil ske os. De udenlandske repræsentanter der har været her på besøg, kender ikke den virkelige situation. Vi er ikke tilladt at tale med dem. Da FN`s general sekretær Ban Ki-moon var her, flyttede myndighederne det halve af fangerne til en anden lejr og ryddede op. De viste ham efterfølgende at hver familie havde sit eget telt. Han fik kun lov at besøge denne ene lejr.”

´KZ`- lejer” i Sri LankaEn ældre person der fik lov at forlade lejren sammen med et familiemedlem efter en måneds fange skab, sagde; ”Jeg tror vi var de første der kom ind i det regeringskontrollerede efter at regeringen sagde at vi kunne. Men den behandling som de unge og midaldrende fik og de ord som blev brugte mod os, fik mig til at tænke at jeg hellere ville have sultet til døde end at komme her”. kilde: World Socialist Web Site


%d bloggers like this: