Sri Lankas Røde kors Kræver 7.6 mil. for at uddele 880 ton nødhjælp!

Home » homepage » Sri Lankas Røde kors Kræver 7.6 mil. for at uddele 880 ton nødhjælp!

slrcArrangørerne af nødhjælpsskibet ”Vanni Mercy Mission UK”, som har forsøgt at sende nødhjælp til de mange tvangs fordrevne tamiler fra Vanni siger, at de er blevet mødt med krav fra Sri Lankas Røde Kors der vil have 7.6 mil. Srilankanske Rupper (367.000 Dkr), for at dele nødhjælpen fra Skibet ud til flygtningene. Skæbnen for de 27 containere med humanitære nødhjælpsartikler der er blevet indsamlet af tamiler rundt i Europa og som ankom til Colombo sidste torsdag, og som allerede er blevet beskattet af de Srilankanske myndigheder, er nu uvis.

Ifølge G. Subramanian, administrerende direktør for den Chennai – baserede menneskerettigheds organisation Manitham, og den lokale repræsentant for Vanni Mercy Mission UK, siger: ” Den Nationale sekretær for Sri Lankas Røde Kors har igennem indisk Røde Kors, sendt et brev til Vanni Mercy Mission arrangørerne, hvor de kræver en betaling på 7.6 mil ruppes straks, hvis de skal igangsætte en fordeling af nødhjælps materialer til de fordrevne mennesker i Sri Lanka. ”

Nødhjælps skibet med 880 ton nødhjælp blev sejlet til en Indisk havn efter at det var blevet afvist af Sri Lankas regering ved havnen i Colombo. Efter forhandling med den Indiske regering tillod Sri Lankas at nødhjælpen blev sejlet til Colombo af indisk røde kors med et andet skib og at det derefter skulle uddeles til de tamilske fordrevne fra Vanni af Sri Lankas røde kors.

slrc


%d bloggers like this: