Nyheder

Singalesere bosættes i tvangsforflyttede tamilers hjemby i Wanni, Kilinochchi er nu Giranikka.

velioyaDirektør for Sri Lankas Mahaweli bosættelses projekt, Dharmasiri de Alwis fortalte i onsdags til den statsejede avis ”Dinamina”, at 2500 singalesiske familier vil blive bosat i Nedunkeni i Mullaithivu Distrikt. Hver familie vil blive tildelt en halv hektar land til dyrkning af kokos, samt en hektar land til privat landbrug. Nedunkeni er et tamilsk domineret område, hvis beboere i dag er tvangs forflyttet til ”flygtningelejre” i Vavuniya. Singalesernes invasion af det tamilske område er kerneårsagen til at Tamilernes startede befrielseskamp i sin tid.

Mahaweli bosættelses projekt, siger at 5000 singalesiske familier er blevet bosat i Manalaru området gennem de sidste 22 år. Område som ligger hjertet af det traditionelle tamilske område og deler den nordlige og østlige del af Øen. Har efter singalesiske bosættelses fået det nye navn Welioya.

De tamilske områder som er blevet invaderet af singalesere eller besat af singalesisk militær er stort set alle blevet omdøbt til singalesiske navne. Kilinochchi som har været en meget kendt by i den seneste tid, er efter Sri Lankas besættelse i år også blevet omdøbt nu til Giranikka. De Srilankanske myndigheder bruger nu officielt det nye navn Giranikka i stedet for Kilinochchi. De senest opdaterede kort over Vanni området viser flere byer med nye Singalesiske navne.
Sri Lankas regering omdøbte hele øen i 1972, fra Ceylon til Sri Lanka. Tamiler som var de oprindelige beboere på øen, udrenses nu af Sri Lankas regering, mens det internationale samfund ser passive til.