Tamilernes væbnede kamp for frihed kan blomstre op igen.

Home » homepage » Tamilernes væbnede kamp for frihed kan blomstre op igen.

Sri Lankas efterretningstjenestes bortførelse af Selvarasa Pathmanathan som er ansvarlig for internationale anliggender og general sekretær for de tamilske befrielses tigere og det internationale samfunds blinde øje til denne grænseoverskridende statsterrorisme, påtales ikke kun af tamiler, men også af analytikere og diplomater, som noget der kan få tamilernes væbnede kamp for befrielse til at blomstre op igen.

Tamilerne har kun lagt deres våben til side. Nu er det gået næsten 100 dage og ingen har vært på det sted hvor mere end 50.000 tamiler blev massakreret af den srilankanske hær. Ingen har stillet spørgsmål ved de 70.000 savnede tamiler, eller de 300.000 tamiler som er fanget af Sri Lankas hær og befinder sig i hærens lejre. Disse tamiler forlod deres hjemby efter opfordring fra det internationale samfund og pga. Sri Lankas hærs bombardementer.

Her i Danmark kæmpede en gruppe danskere sidste år for at få fjernet det hegn der omgiver Sandholm lejren, de skrev ; “Sandholmlejren og dens hegn er brutale og konkrete udtryk for racisme. I Sandholmlejren bliver mennesker på flugt sorteret og gemt væk på afstand af resten af samfundet.” I Sri Lanka er tamiler spærret inde i lejre bag pigtråd i deres eget hjemland. De er ikke flygtninge der har søgt asyl i et andet land.

Sri Lankas regering bruger landminer som undskyldning for at tamilerne ikke kan vende hjem. Flere kilder peger dog på, at mere end 80% af det område i Wanni som tamilerne er flygtede fra, er mine frit. Dette så man også nærmest et bevis på, da 300.000 singalesere fra syd uden problemer kunne tage til området forleden, for at deltage i en messe i den historiske katolske kirke der. Det var desuden singalesiske præster der forestod messen, da de tamilske præster der normalt arbejder i kirken, enten havde boykottet messen, eller befinder sig i Sri Lankas hærs lejre som fanger.

Kyst området i Wanni som er blevet erklæret høj sikkerheds zone af Sri Lankas hær, er blevet bosat med familier fra enten hæren eller singalesiske fiskere. Det er også i kyst området at man kan finde massegraven med de 50.000 tamilers lig.

Ifølge Sri Lankas regering har deres hær dræbt flere tamilske tigre end det antal de sagde der var tilbage inden krigen for alvor startede efter de havde brudt våbenhvilen. Ifølge Sri Lankas hær tilbageholdes mere end 20.000 tamiler på et ukendt sted og beskyldes for at være medlem af de tamilske tigere. Alligevel siger Sri Lankas regering fortsat, at der i deres såkaldt flygtninge lejre findes medlemmer af de tamilske tigre.

Politisk løsning. Eller brutal væbnet kamp.

Det internationale samfund stemplede tamilernes befrielses kamp som terror og opfordrede flere gange tamilerne til at nedlægge deres våben. Nu efter at tamilerne har sat deres våben til side og vil kæmpe for deres rettigheder på fredelig vis, har tamilerne ikke mulighed for en retfærdig kamp i deres hjem land pga. Sri Lankas regerings militær magt. Sri Lankas skiftende regeringer har gennem historien også vist at tamilerne ikke kan opnå deres rettigheder gennem fredelig kamp. Men pga opfordringen fra det international samfund vil tamilerne alligevel prøve denne fredelige kamp på deres rettigheder og dette kan kun gøres af de tamiler der bor i eksil. Men nu hvor Sri Lankas regering jager tamiler i hele verden med deres døds patrulje, som vi så det i Malaysia hvor LTTE`s general sekretær blev bortført af Sri Lankas efterretnings tjeneste, tier det internationale samfund og fordømmer ikke denne ulovlige handling og udtrykker ej heller bekymring over de jagede tamiler ude i verden.

Siden maj har Sri Lanka sendt sin militær general der førte krig imod tamiler i Wanni, ud til flere lande som diplomet, for at jage tamiler i disse lande. I Malaysia var det Brig. Udaya Perera der stod for bortførelsen af Selvarasa Pathmanathan. I Tyskland jages tamiler af Major general Jagath Dias.

Sri Lankas regering udtalte til medierne i sidste uge at de vil sortliste mere end 300 navngivne tamilere som bor i udlandet og nu er også en tamiler fra Norge som har stået bag nyhedsformidling fra krigs området i Sri Lanka, kommet i søgelyset. Flere i den kommitte der skulle danne en tamilsk tværnational regering er også blevet nævnt af Sri Lankas tals mand.

Den amerikanske top diplomat for syd Asien, Robert Blake udtalte i sidste uge at Sri Lanka snart skulle fremlægge en løsning for tamilernes problem og dele magten med tamiler og slippe tamiler som er fanget af Sri Lankas hær fri. Beskeden blev af Sri Lanka modtaget med vrede med ordene om at Robert Blake ikke har fuldmagt til at tale for tamiler. I denne uge har Blake udtalt at hvis Sri Lanka ikke snart løser konflikten vil de snart møde væbnet kamp fra tamilerne.

Det er ikke kun Robert Blake, men flere analytikere der er kommet med samme udtalelse og vurderer at den tamilske befolkning som er vrede på hele den singalesiske nation, starter en væbnet kamp eller hvis de tamilske tigre genoptager deres våben, bliver det ikke en forsvarskamp som tidligere, men tværtimod, en hævnkamp eller en ødelæggelseskamp imod den singalesiske nation. Hvis dette sker, har det internationale samfund ikke noget at skulle have sagt.

Den singalesiske befolkning der jublede i gaderne over tamilernes lidelse, har ikke mærke noget til tamilernes forsvarskamp. Da tamiler blev dræbt tusindvis hver dag levede singaleserne fredeligt, men hvis tamilerne havde gjort gengæld og dræbt tusinder af singalesere i deres landsbyer hver dag, havde de nok haft en anden holdning og måske ikke støttet deres regerings besættelses kamp imod tamilerne.

Singaleserne burde tænke på deres eget hjemlands fremtid og give tamilerne ret til selvbestemmelse i deres hjem land. Ellers vil de som amerikanske Blake har sagt, ikke kunne undgå at møde terror.

Det internationale samfund kan også gøre noget for fred på Øen.

  • Presse Sri Lanka til at behandle krigsfanger efter international lov og tillade det internationale røde kors at besøge dem.
  • Ansvarlige for krigsforbrydelser skal stilles for en domstol.
  • En øjeblikkelig undersøgelse af massegravene i Wanni før Sri Lankas regering fjerner beviserne.
  • Stop med økonomisk støtte til singalesisk bosættelse i tamilske områder.
  • Læg pres på Sri Lanka for at tamiler fra den så kaldte flygtningelejr selv skal kunne bestemme hvor de vil bo.
  • Anerkend tamilernes ret til selvbestemmelse og det tamilske sprog som officielt sprog i tamilsk område.


%d bloggers like this: