Befri tamiler fra koncentrationslejr!

Home » homepage » Befri tamiler fra koncentrationslejr!

Demonstration d.27/8-2009 ved Udenrigsministeriet Kl.10.30 i København. Nu er der gået næsten 100 dage siden Sri Lanka erklærede at krigen var slut. Ingen har efterfølgende været på det sted hvor mere end 50.000 tamiler blev massakreret af den srilankanske hær. Ingen har stillet spørgsmål ved de 70.000
savnede tamiler, eller de 300.000 tamiler som er fanget af Sri Lankas hær og befinder sig i hærens lejre. Disse tamiler forlod deres hjemby efter opfordring fra det internationale samfund og pga. Sri Lankas hærs bombardementer.

Sri Lankas regering bruger landminer som undskyldning for at tamilerne ikke kan vende hjem. Flere kilder peger dog på, at mere end 80% af det område i Wanni som tamilerne er flygtede fra, er mine frit. Dette så man også nærmest et bevis på, da 300.000 singalesere fra syd uden problemer kunne tage til området forleden, for at deltage i en messe i den historiske katolske kirke der. Det var desuden singalesiske præster der forestod messen, da de tamilske præster der normalt arbejder i kirken, enten havde boykottet messen, eller befinder sig i Sri Lankas hærs lejre som fanger.

Kyst området i Wanni som er blevet erklæret høj sikkerheds zone af Sri Lankas hær, er blevet bosat med familier fra enten hæren eller singalesiske fiskere. Det er også i kyst området at man kan finde massegraven med de 50.000 tamilers lig.

Ifølge Sri Lankas regering har deres hær dræbt flere tamilske tigre end det antal de sagde der var tilbage inden krigen for alvor startede efter de havde brudt våbenhvilen. Ifølge Sri Lankas hær tilbageholdes mere end 20.000 tamiler på et ukendt sted og beskyldes for at være medlem af de tamilske tigere. Alligevel siger Sri Lankas regering fortsat, at der i deres såkaldt flygtninge lejre findes medlemmer af de tamilske tigre.

Sri Lankas efterretningstjenestes bortførelse i Malaysia af Selvarasa Pathmanathan som er ansvarlig for internationale anliggender og general sekretær for de tamilske befrielses tigere, samt Sri Lankas udtales efterfølgende om at ville gøre det samme imod alle tamiler som arbejder for frihed til tamilerne, er grænseoverskridende statsterrorisme. Selvarasa Pathmanathan har udtalt at han vil kæmpe for tamilernes rettighed med ikke voldelig metode.

Her er nogle kernepunkter som grundlag for demonstrationen som finder sted ved Udenrigsministeriet i København torsdag d.27/8-2009 kl.10.30. Demonstrationen bevæger sig mod Christiansborg slotsplads, hvor der vil være taler kl.13.00.

Tamilerne håber på bred opbakning.

 • Presse Sri Lanka til at behandle krigsfanger efter international lov og
  tillade det internationale røde kors at besøge dem.
 • Ansvarlige for krigsforbrydelser skal stilles for en domstol.
 • En øjeblikkelig undersøgelse af massegravene i Wanni før Sri Lankas regering
  fjerner beviserne.
 • Stop med økonomisk støtte til singalesisk bosættelse i tamilske områder.
 • Læg pres på Sri Lanka for at tamiler fra den så kaldte flygtningelejr selv
  skal kunne bestemme hvor de vil bo.
 • Stop! Sri Lankas grænseoverskridende statsterrorisme.
 • Anerkend tamilernes ret til selvbestemmelse og det tamilske sprog som
  officielt sprog i tamilsk område.


%d bloggers like this: