Nyheder

BBC- Flygtninge bortføres hver dag i Sri Lanka.

idpmahiTamilske flygtninge udsættes dagligt for bortførelser I lejrene I Vaviniya i Sri Lanka fra folk i varevogne, fortæller en flygtning til BBC. Fra en flygtningelejr I Vavuniya, fortæller en flygtning til BBC Sinhala service, at alle flygtningene gemmer sig i deres telte af frygt for ”delfin varevognene”. “Vi ved ikke præcist hvad det er der sker når de kommer, da vi alle gemmer os så snart vi ser dem. Men jeg ved at 2-3 personer forsvinder hver dag.” Sagde han. Nogle af flygtningene rejser formentligt også I hemmelighed efter at have betalt myndighederne, sagde han endvidere. “Nogle er pludseligt forsvundet. Jeg ved ikke om de er bortført eller har betalt myndighederne for at slippe ud”

Den tamilske mand der ønskede at være anonym af frygt for sin sikkerhed, sagde desuden at de “indsatte” flygtninge kun må mødes med deres familier udenfor, gennem et pigtrådshegn. “Der er særlige telte udenfor lejrene til de pårørende. Folk må ikke røre hinanden og skal blive 5 meter væk fra hegnet på hver deres side. Hvis de vil give hinanden noget, kiks, frugter eller andet, må de kaste det over hegnet.”

Når der ankommer madforsyninger til lejren, skal flygtningene stå tæt sammen og vente I mere end en time, afhængig af hvilken lejr det er, for at få deres daglige ration mad eller tørfoder.

På grund af den kraftige regn, er det svært at leve I lejrene som er oversvømmede og lugter slemt pga. toiletterne som e løbet over.

Næsten 300.000 internt fordrevne holdes fanget af myndighederne I forskellige lejre I Vavuniya i Sri Lanka.