Global mobilisering af tamiler i Paris

Home » homepage » Global mobilisering af tamiler i Paris

GTFRepræsentanter for tamilsk diaspora fra de 5 kontinenter, var samlet I Paris I Frankrig d.29.-31.august for at holde gtfparisdet første møde i Global Tamil Forum (GTF). Den rædsomme situation som tamilerne på Sri Lanka befinder sig i lige nu, blev diskuteret og en handlingsplan blev drøftet i et forsøg på at imødekomme deres umiddelbare behov. Hen over de 3 dage som konferencen varede, blev GTF`s sammensætning godkendt enstemmigt af repræsentanterne for de forskellige lande. Dr. Nagalingam Ethirveerasingam (PhD Cornell University), blev valgt som præsident for GTF.

gtfparis

 

 

 

 

 

 

 

GTF`s umiddelbare mål er at forene det tamilske diaspora verden over og samtidigt samarbejde med det internationale samfund om at få de 300.000 tamiler befriet, der lige nu sidder fanget i regeringens lejre i det nordlige Sri Lanka. GTF vil også sætte kræfter ind på, at de som har begået krigsforbrydelser eller forbrudt sig mod menneskeheden, bringes for en domstol.

Mere end 60 delegerede fra USA, England, Canada, Frankrig, Italien, Holland, Tyskland, Østrig; Schweitz, Mauritius, Danmark, Norge, Sverge og Malaysia deltog i den 3 dage lange konference på Hotel Novotel i Paris.

Klik her for at læse hele pressemeddelelsen fra Global Tamil Forum der er på engelsk.


%d bloggers like this: