Sri Lanka til EU –“ den økonomiske magt er flyttet fra Vesten til Østen”

Home » homepage » Sri Lanka til EU –“ den økonomiske magt er flyttet fra Vesten til Østen”

Sri Lankas ambassadør for FN skælder ud på EU, for at “straffe” landet I kølvandet på at efterforskere fra EU har anbefalet et stop for den toldfri aftale, (GSP+) pga. landets manglende vilje til at opretholde menneskerettighederne. Palitha Kohona, Sri Lankas ambassadør for FN, sagde til den britiske avis Guardian at Sri Lanka vil ”håndtere tabet” af den eksport gode der har betydet at Sri Lanka har kunnet eksporterer 7200 vare til Europa toldfrit. Men sagde at EU skal overveje om det er interesseret i fortiden eller i fremtiden.

Han sagde endvidere at Srilankansk vare kan finde vej til andre asiatiske markeder. ”Vi kan håndtere tabet” De vestlige lande skal huske på at den økonomiske magt er flyttet fra Vesten til Østen. Nye markeder er åbnet op i Østen. Vores venner Kina, Indien, Japan, Korea, Iran…en lang række lande kan hjælpe.”

Sri Lankas diplomat sagde også at han var upåvirket af det ”vestlige pres”. ”Sri Lanka har venner nok rundt om i verden. I må forstå at de finansielle resurser og magt, ikke længere er koncentreret ét sted i verden.”
I denne uge blev den britiske højkommissær i Colombo udsat for en medie storm fordi England ikke havde udstedt et 5 årligt visa til Kohona som ønsket. Kilde: Guardian


%d bloggers like this: