Nyheder

FN stiller Israel til ansvar for brud på folkeret, mens Sri Lanka går fri.

FN anklager Israel for på Bryde den humanitære folkeret under Krigen i Gaza for otte måneder siden, blandt andet Fordi landet brugte fosforbomber. Det fremgår af en rapport, der er offentliggjort af FN. Ca. 1,400 palæstinensere og 13 israelere blev dræbt under Krigen i Gaza, fra 28. december sidste år til 18. januar i år. Omkring 5500, overvejende palæstinensere blev saret. Israel har nægtet at samarbejde med FN-undersøgelsesholdet, der står bag rapporten og har også nægtet FN tilladelse til at Foretage undersøgelser i Israel.

For FA måneder siden blev 50.000 tamiler massakreret af Hæren på Sri Lanka. En Hær der ligesom Israel benyttede fosforbomber, og ikke tog SKRIDT til på Minimere tab af civile menneskeliv som begik grove brud på Geneve-konventionen. Siden er 70.000 civile savnet og 300.000 Bliver I skrivende stund, Holdt som fanger udgør Pigtråd i Lejre Drevet af militæret.

FN `s Generalsekretær Ban Ki-Moon, besøgte i maj måned landet og overfløj Sammen med Sri Lankas Hær, det område Hvor grusomhederne fandt sted, mænd FIK ikke lov til Besøge området eller fortælling med tamilerne. Enhver Anden Generalsekretær, Havde forhåbentlig ikke stillet sig tilfreds med Så lidt, mænd, det gjorde Ban Ki-Moon og lod det op til Sri Lanka, at undersøge sig selv – da han mod det Tamilske Retssikkerhed folkemusik. Sri Lankas svar til FN er et rungende Nej, der Bliver ingen undersøgelse.

Hvorfor har FN Så travlt med at stille Israel til ansvar for sine handlinger, mens Sri Lanka går fri?