FN ekspert kræver uafhængig og upartisk undersøgelse af henrettelses video fra Sri Lanka.

Home » homepage » FN ekspert kræver uafhængig og upartisk undersøgelse af henrettelses video fra Sri Lanka.

FN menneskerettigheds ekspert, Philip Alston har efterspurgt en uafhængig, grundig undersøgelse af ægtheden af den video, der angiveligt viser ulovlige henrettelser udført af Sri Lankas hær, da de undersøgelser der indtil nu er blevet udført, har været partiske. Philip Alston, Specialist i henrettelser, sagde i en udtalelse, at han kunne bekræfte ud fra den information som Sri Lankas regeringen havde gjort tilgængelig, at fire forskellige undersøgelser øjeblikkeligt var blevet lavet indenfor 2 uger efter at videoen kom frem.

Han kunne dog ikke konkludere om disse var grundige eller partiske, sagde han og tilføjede af to af eksperterne var medlemmer af Sri Lankas hær. Den tredje havde for nylig arbejdet for regeringen, mens den fjerdes baggrund for at være blevet valgt, endnu er uvist.

” Spørgsmålet er så om den information som Sri Lanka har givet, rejser tilstrækkelig grundlag for tvivl, i forhold til Videoens ægthed.”, sagde Hr. Alston. ”Til dette spørgsmål, er min konklusion, at videoens indhold rejser flere spørgsmål og kræver flere undersøgelser, før man overhovedet kan konkludere om den er autentisk eller ej.” ”Den eneste måde at finde ud af dette på, er ved hjælp af en uafhængig og upartisk undersøgelse”, sagde Hr.Alston der arbejder uafhængigt og uden honorar og rapporterer til FN`s menneskerettigheds råd i Geneve.

Channel 4 news som offentliggjorde videoen har allerede afsløret at Sri Lankas undersøgelser er lavet på et falskt grundlag. De eksperter som har undersøgt videoen for Sri Lanka har ikke brugt den originale video, men i stedet har de brugt udsendelsen fra channel 4. Sri Lankas eksperter siger bla. at soldaterne på videoen har hvide t- shirts inden under deres uniform og at en af soldaterne ikke har den frisure som alle Srilankanske soldater har, men channel 4 har nu afsløret billeder der viser Srilankanske soldater med hvide t-shirts og halv langt hår, helt modsat af hvad eksperterne har sagt. Videoen nedenfor giver en nærmere forklaring.


%d bloggers like this: