Nyheder

FN forlader 250.000 flygtninge efter trussel fra Sri Lanka.

En talsmand for FN organisationen i Colombo, fortæller at FN har besluttet at trække sine hjælpearbejdere ud af Vanni området hvor mere end 250.000 er blevet fordrevet fra deres hjem af Sri Lankas aggressive beskydninger og luftangreb. FN beslutningen kom efter, at Sri Lankas forsvarsminister, Gotabaya Rajapaksa, informerede lederne for en række hjælpeorganisationer om at de ikke længere kunne garantere for deres sikkerhed i området og sagde at ingen i øjeblikket kunne foretage nogen forbedringer i området lige nu og at der derfor ikke var nogen grund til at de blev der.
Gotabaya Rajapaksa, bror til Sri Lankas præsident og amerikansk statsborger, mindede organisationslederne om episoden for i 2006, hvor 17 nødhjælpsarbejdere fra den franske nødhjælpsorganisation, Action Against Hunger (ACF) blev henrettet. De daværende observatører fra de nordiske lande, beskyldte Sri Lankas militær for at stå bag henrettelsen.

FN`s talsmand sagde i dag at en nøjagtig tidshorisont for tilbagetrækningen af alle medarbejdere endnu mangler at blive fastlagt, men at de påbegynder omrokeringen denne uge.

Lige nu er mere end 250000 flygtninge, heraf mere end 25000 skolebørn overfor en uvis skæbne, kun hjulpet af de tamilske hjælpeorganisationer, her i blandt Tamils Rehabilitation Organisation (TRO). Den nuværende flygtninge antal overstiger antallet af flygtninge efter Tsunamien i 2004, hvor hele verden hjalp til.
Relevante Nyheder: