Nyheder

Ny oprørsgruppe – en spøg fra Sri Lanka?

Den engelske avis The Times, skrev i mandags, at en ny oprørsgruppe vil kæmpe for et selvstændigt land til tamilerne på øen der kaldes Sri Lanka. The Times hævder at have interviewet en person ved navn Konesh, som er medlem af denne nye oprørsgruppe; People liberation army (PLA) og befinder sig i den østlige del af øen. Konesh sagde i interviewet at han og 300 andre er parate til at angribe Sri Lankas militære mål og at organisationen desuden vil rekruttere 5000 soldater blandt de nyligt ”frigivende” flygtninge. Gruppen får ifølge The Times, støtte fra bla. PLO, Cuba og en indisk oprørsgruppe.

Nyheden virker ekstremt utroværdig, da selv ikke den tamilske medieverden, har kendskab til organisationen. Organisationens såkaldte støtter, stemte i juni måned i FN`s menneskerettigheds råd, til fordel for Sri Lanka. De Palæstinensiske myndigheder, benægtede i dag et hvert kendskab til organisationen og bekræftede deres støtte til Sri Lanka. Nyheden om rekrutteringer blandt internt fordrevne betragtes af tamiler, som et forsøg fra Sri Lankas regering side, på at tilbageholde flygtningene i lejrene på ubestemt tid. Sri Lanka kan dermed uhindret fortsætte sine brud på menneskerettighederne. En af Sri Lankas ministre sagde efter nyheden fra The Times, at de i forvejen kender til organisationens eksistens.

Nyhed kan også være et forsøg fra Sri Lanka på at ødelægge eksil tamilernes demokratiske mulighed for genoprettelse af deres land.

Ekstern link: The Times UK : New Tamil group People’s Liberation Army vows to start a fresh war