Nyheder

Sri Lanka vil sagsøge EU over GSP +.

mahisarath1Sri Lankas minister for industri GL Peiris , fortæller til journalister i dag, at får EU`s beslutning om midlertidig suspendering af den toldfrie aftale (GSP+) alvorlige konsekvenser for Sri Lanka, vil landet sagsøge EU.
EU`s beslutning kom under Sri Lankas præsidentvalg. Analytikerne mener at EU´s beslutning signalerer støtte til oppositionen i Sri Lanka. Sri Lankas opposition som er både EU`s og USA`s favorit ved præsidentvalget, har opstillet den tidligere hærchef som kandidat til præsidentposten. Hærchefen har været ansvarlig for drab på mere end 50.000 tamiler i år og er også ansvarlig for Chemmani massegraven, hvor mere end 600 tamilers lig blev fundet i midten af 90èrne.
Ved Sri Lankas præsidentvalg i 2005, besluttede tamilerne at de ikke ville blande sig i Sri Lankas valg, da tamilerne mente at valget kun var for singalesere. Tamilernes beslutning gjorde at EU`s daværende favorit, tabte præsidentvalget. EU valgte at straffe tamilerne, ved at forbyde tamilernes befrielsesorganisation.