Ældre tamiler død på mystisk vis i Srilankansk fangelejer.

Home » homepage » Ældre tamiler død på mystisk vis i Srilankansk fangelejer.

Sri Lankas militærs talsmand oplyser, at de tamilske befrielses tigres leder, Velupillai Prabhakaran´s far, den 86 år gamle Thiruvengadam Velupillai er død i en af militærs fange lejre. Velupillai vengadam blev sammen med sin Kone holdt fanget i Sri Lankas såkaldte flygtninge lejer indtil de blev forflyttet af militæret til et ukendt sted. Sri Lankas militær siger at de tilbageholder ca. 12.000 tamiler som de mistænker for at være medlem af de tamilske tiger, men ingen kender det præcise tal. Velupillai var een af dem. Det internationale samfund har indtil nu, aldrig stillet spørgsmål ved det præcise antal tamiler som Sri Lanka tilbageholder i fange lejre eller hvorfor Sri Lanka tilbageholder gamle mennesker som Velupillai.
Sri Lankas media har flere gange skrevet at Velupillai og hans kone blev tortureret på een af Sri Lankas velkendte torturcentre; ”4 Sal” i Colombo.
Nu er spøgsmålet så, om Sri Lanka vil lade én uafhængig undersøgelse lave af Vellupillai`s død, eller om familien til ham som bor i udlandet vil få lov til at se hans lig og om de overhovedet får lov til at holde begravelse. Velupillai har en søn som bor i Danmark. Det er Sri Lankas præsidents valg der sætter dagsordenen i forhold til tamilernes rettigheder lige nu.


%d bloggers like this: