Nyheder

Dansk Flygtningehjælp står i kø for at forlade det Tamilske område efter Sri Lankas trussel.

Køretøjer med udenlandske hjælpearbejdere fra Dansk Flygtningehjælp, Oxfam, Save the Children, World Vision, ZOA, Den Internationale Organisation for Migration (IOM) og en gruppe af personer, der tilhører FN-agenturer havde stillet sig i kø ved Oamanthai udgangsstedet, ifølge kilder i Vanni og Vavuniyaa. I mellemtiden har en FN-talsmand i Colombo ifølge lokale medier bekræftet, at de er begyndt at trække sig ud fra Vanni, men afviser at oplyse hvornår de endeligt vil være ude.

Tilbagetrækning kom efter, at Sri Lankas forsvarsminister, Gotabaya Rajapaksa, informerede lederne for en række hjælpeorganisationer om at de ikke længere kunne garantere for deres sikkerhed i området og sagde at ingen i øjeblikket kunne foretage nogen forbedringer i området lige nu og at der derfor ikke var nogen grund til at de blev der.

Gotabaya Rajapaksa, bror til Sri Lankas præsident og amerikansk statsborger, mindede organisationslederne om episoden for i 2006, hvor 17 nødhjælpsarbejdere fra den franske nødhjælpsorganisation, Action Against Hunger (ACF) blev henrettet. De daværende observatører fra de nordiske lande, beskyldte Sri Lankas militær for at stå bag henrettelsen.

Lige nu er mere end 250 000 flygtninge, heraf mere end 25 000 skolebørn overfor en uvis skæbne, kun hjulpet af de tamilske hjælpeorganisationer, her i blandt Tamils Rehabilitation Organisation (TRO). Den nuværende flygtning antal overstiger antallet af flygtninge efter Tsunamien i 2004, hvor hele verden hjalp til.

Relevante Nyheder: