2 unge tamiler slået ihjel af Sri Lankas regerings paramilitær.

Home » homepage » 2 unge tamiler slået ihjel af Sri Lankas regerings paramilitær.

To tamiler på 17 og 24 år er blevet slået ihjel af den Srilankanske regerings kollisions parti og paramilitær gruppe, Eelam People’s Democratic Party (EPDP)´s medlemmer. Drabene fandt sted i henholdsvis Jaffna og Vavuniya områderne. Den14. marts blev den 17 årige studerende Thiruchelvam Kapilthev bortført i byen Chaavakachcheari i Jaffna og blev fundet dræbt og begravet i lørdags. Bortførerne krævede 300 millioner ruppes (15 millioner Danske krone) som løsesum fra drengens familie, et beløb som de ikke kunne betale. Seks personer er anholdt i sagen og den hovedmistænkte ved navn ”Jeevan” som har været medlem af paramilitærgruppen EPDP i de sidste 8 år og har tilknytning til dennes lejr i område, er nu eftersøgt. Byretten i Chaavakachcheari har udstedt en ordre om hans anholdelse og har også meddelt til myndighederne at han ikke må forlade landet. Ifølge lokale kilder har ”Jeevan” stået for EPDP´s valg kampagne i området.

De EPDP medlemmer som har dræbt BBC journalisten Vimalraj, er efter tilsvarende forbud, rejst ud af Sri Lanka, og bor nu i England.

I weekenden er en 24 årig butiks indehaver i byen Vavuniyaa slået til døde af EPDP medlemmet Jeyaraj sammen med EPDP`s studenterorganisations medlemmer. Butiks indehaver Thangarasa Krishnagoapal døde som følge af kraftig blødning søndag på Vavuniyaa hospital. Modsatrettede interesser i forbindelse med valgkampen var årsagen til overfaldet på Krishnagopal, siger kilder i Vavuniyaa.

Siden nytår er der alene i Jaffna området fundet 10 unge mænd og kvinder dræbt. Alle er blevet fundet på bunden af brønde forskellige steder i området.

EPDP har stået bag flere massakre imod tamiler og på angreb imod medier. Amnesty International og journalister uden grænser( RSF) har flere gange fordømt EPDP`s handlinger. Ved det kommende parlamentsvalg d.8. april stiller EPDP op på regeringspartiets symboler i tamilske områder. Ved det sidste parlament valg fik EPDP kun sin leder valgt ind.


%d bloggers like this: