Nyheder

Dansk Flygtningehjælp formoder at deres medarbejde skulle vært ud af Vanni i går.

Steen Wetlesen, Programleder for Dansk Flygtningehjælp og Danish Demining Group i Colmbo, Sri Lanka, har oplyst til Tamilvoice.dk i dag, at han formoder at Dansk flygtningehjælp forlod Vanni området i går, sammen med FN organisationerne efter ordre fra Sri Lankas regering. Han håbede på at de fortsat kan yde hjælp til flygtninge gennem sine lokale medarbejdere, men at det vil blive svært at få nødhjælp til området sagde han. Sri Lankas regering bruger blokering af nødhjælp og medicin som våben i krigen mod tamiler. Pressekoordinator Ole Larsen fra Dansk flygtningehjælp her i Danmark sagde i går til Tamilvoice at De endnu ikke har fået bekræftet internt at de er rykket ud af pågældende områder.” Men at situationen derude er dårlig er der ingen tvivl om.” –sagde han endvidere.

Tilbagetrækning kom efter, at Sri Lankas forsvarsminister, Gotabaya Rajapaksa, informerede lederne for en række hjælpeorganisationer om at de ikke længere kunne garantere for deres sikkerhed i området og sagde at ingen i øjeblikket kunne foretage nogen forbedringer i området lige nu og at der derfor ikke var nogen grund til at de blev der.

Gotabaya Rajapaksa, bror til Sri Lankas præsident og amerikansk statsborger, mindede organisationslederne om episoden for i 2006, hvor 17 nødhjælpsarbejdere fra den franske nødhjælpsorganisation, Action Against Hunger (ACF) blev henrettet. De daværende observatører fra de nordiske lande, beskyldte Sri Lankas militær for at stå bag henrettelsen.

Lige nu er mere end 250 000 flygtninge, heraf mere end 25 000 skolebørn overfor en uvis skæbne, kun hjulpet af de tamilske hjælpeorganisationer, her i blandt Tamils Rehabilitation Organisation (TRO) og SEDOT Den nuværende flygtning antal overstiger antallet af flygtninge efter Tsunamien i 2004, hvor hele verden hjalp til.(foto:dailymirror)

Relevante Nyheder: