Australsk højeste ret undlod at fængsle 3 tamiler som støttede LTTE.

Home » homepage » Australsk højeste ret undlod at fængsle 3 tamiler som støttede LTTE.

3 tamiler som alle indrømmede at have støttet modstandsbevægelsen De tamilske tigre, er i Højeste ret i Melbourne I Australien, gået fri for straf. Trioen havde indrømmet indsamling af mere end 1 million dollars til LTTE, en af dem havde endvidere skaffet elektronisk udstyr til bevægelsen. Højeste rets dommeren sagde at han var parat til at acceptere som en general holdning, at de hver I sær havde været motiveret af et inderligt ønske om at støtte det tamilske samfund. Forsvars advokaten kritiserede den australske regerings involvering I sagen og for at have valg Sri Lankas regerings side og brugt en krigsforbryder som hoved vidne i sagen.

Da kendelsen blev læst, smilte de 3 mænd af lettelse og modtog lykønskninger fra en større gruppe af tamiler i Melbourne der var mødt op for at støtte trioen. Aruran Vinayagamoorthy, 35, indrømmede ikke blot I indsamling af midler til LTTE, men også I mere alvorlige sigtelser om anskaffelse af elektronisk udstyr brugt I landminer. Han blev dømt til to års fængsel, men løsladt for god opførsel, med en prøvetid på 4 år. Sivarajah Yathavan, 39, og Arumugam Rajeevan, 44, blev dømt til et års fængsel, men løsladt for god opførsel med en prøvetid på 3 år.

Dommer Coghlan brugte næsten en time på at afsige dommen på de 3 mænd og tog mange faktorer med I sin betragtning. Slutteligt, erklærede han at mændene umuligt kunne have været uvidende om LTTE`s internationale omdømme, men at mændene ikke nødvendigvis havde haft som motivation at støtte en terrororganisation. “Jeg er parat til at acceptere som en general holdning, at I hver I sær var motiveret af et inderligt ønske om at støtte det tamilske samfund i Sri Lanka” sagde han.

“Jeg vil ikke gå så langt som at sige at jeres mål alene var humanistiske, men jeg accepterer at det ikke var med hensigt om at støtte terror aktiviteter.”

“Det er sandt at sige ikke muligt at afgøre præcist, ser man bort fra nogle relativt små transaktioner, hvad midlerne er gået til, men det har muligvist været muligt for LTTE at bruge midlerne som de selv ønskede.”

Dommer Coghlan, pointerede at mændene var blevet sigtet mens der var våbenhvile I Sri Lanka og mens LTTE havde fungeret som en de facto regering i det nordlige Sri Lanka. Han pointerede ligeledes at der ikke var nogen beskyldninger om at Tsunami midler var blevet misbrugt. “Det bør noteres at der aldrig I forbindelse med disse sigtelser, har været rejst tvivl om Tsunami midlerne der er sendt til Sri Lanka.” sagde han end videre.

Uden for retsbygningen sagde den ene af de 3 mænd, Rajeevan at “Tamiler I Sri Lanka han ikke forvente retfærdighed fra Sri Lankas regering, men I dag er vi blevet retfærdigt behandlet af det Australske retssystem og vi takker det Australske retssystem og vil adlyde det helhjertet”

Forsvars advokat Rob Stary gik et skridt videre I sin kommentar af sagen og sagde at “Hr. Rajeevan blev arresteret med en pistol til hovedet, nægtet adgang til en advokat og fik efterfølgende besked om at han alligevel ikke var anholdt. Under juridiske omstændigheder er han blevet uretfærdigt behandlet. Loven skal behandle enhver mistænkt eller sigtet person ens. Der er ikke andre regler for terrormistænkte”

“Dette var en konventionel borgerkrig I Sri Lanka, Hvorfor den Australske regering valgte Sri Lankas regerings side, vil ingen nogensinde få at vide”, sagde forsvars advokaten endvidere.

“Der er behov for en undersøgelse i forbindelse med den måde, hvorpå disse sager er indledt.”

“Vi beskyldte den Srilankanske general Sarath Fonseca, den person, der var central for anklagemyndigheden under sagens behandling, for at være en krigsforbryder. Der var masser af beviser på at han var involveret i forbrydelser mod uskyldige civile – bombninger af børnehjem, skoler osv. Han er nu en miskrediteret krigsforbryder i sit eget land, hans egen præsident beskriver ham som krigsforbryder og alligevel var han den person som den Australske regering valgte som centralt vidne I denne sag, et valg der I den grad overgår forstanden.”


%d bloggers like this: