Nyheder

Danmark benægter forbud mod tamilske flygtninge.

Den danske regering er bekymret over at dens holdning til asyl ansøgere fra Sri Lanka, bliver fordrejet I Australien efter australske ministre fejlagtigt har påstået at “et antal lande” har suspenderet asyl ansøgninger fra tamiler skrive den australske avis the australian.

Den australske udenrigsminister Stephen Smith og immigrationsminister Chris Evans har ikke været i stand til at sætte navne på andre lande som har suspenderet asyl ansøgninger fra Srilankanere, på trods af påstanden om et problem “I Europa” og suspenderinger fra en række lande, I retfærdiggørelsen af den australske beslutning om et forbud mod asyl ansøgninger fra Tamiler I en periode på 3 måneder. Så sent som i går aftes lød det fra Hr. Smiths kontor, at man fastholdt at andre lande havde besluttet at suspendere flygtninge ansøgninger, men sagde at de ikke kunne nævne hvilke lande der var tale om.

The Australian skriver at Danmark undersøger rapporter der påstår at Danmark skulle have suspenderet flygtninge ansøgninger, efter udtalelsen fra Australiens udenrigsminister og immigrationsminister sidste fredag, om at Australien ikke var det eneste land der suspenderede flygtninge ansøgningerne. Ifølge rapports i Fairfax pressen, havde man forstået det sådan, at Danmark havde suspenderet ansøgninger fra Srilankanere. Klik her for at læse hele historien på The Australian.