LTTE leder´s bror fra Vejle opfordrer tamilerne til at følge i Prabakarans fodspor.

Home » homepage » LTTE leder´s bror fra Vejle opfordrer tamilerne til at følge i Prabakarans fodspor.
LTTE leder´s bror fra Vejle opfordrer tamilerne til at følge i Prabakarans fodspor.

De tamilske tigres leder Velluppillai Prabakaran`s bror Velluppillai Manokaran der bor i Vejle, fortalte  i en tale som han holdt ved et kultur arrangement i Herning i lørdags, at Tamil Eelam som selvstændigt land er eneste løsning for tamilerne. Han forklarede at hans bror, tigernes leder havde regeret de-facto staten Tamil Eelam helt fantastisk, som også alle der har rejst til landet under våbenhvilen fra 2002, har kunnet se. Han opfordrede i sin tale tamilerne til at følge Prabakaran´s strategi og ad den vej opnå et selvstændigt land.

Manokaran`s udmelding har fået stor opmærksom hed i Indiske og Srilankanske medier.

I et interview som han gav til en hjemmeside i sidste uge sagde han også, at han havde haft kontakt til sin bror, indtil krigen eskalerede sidste år. Han havde desuden via breve til sin bror, klaget over visse tamiler i Danmark.

Manokaran og hans familie har indtil i sidste uge levet et stille og ubemærket liv i Vejle og deltog heller ikke i de demonstrationer som der blev holdt sidste år i Danmark, for at standse folkemordet på Sri Lanka. Efter at Sri Lankas regering meddelte at de havde dræbt Prabakaran, optrådte Manokaran´s søn i den danske avis politikken, til hvilken han gav to interviews.

I et interview sagde han bla. At han personligt ikke støttede tigrenes kamp og at hans far, Prabakaran`s bror, ligeledes heller ikke støttede kampen. Han sagde endog til politikken, at faderen, da han modtog meddelelsen om sin brors død en dag mens han var på arbejde, valgte at blive på jobbet og arbejde videre, mens en anden tamiler på virksomheden, følte så stor en sorg, at han gik hjem.

Politikken d. 19.maj.2009 – ”Karthic Manoharan i Vejle støtter ikke tigrenes kamp, siger han. Det samme gælder hans far, Prabhakarans storebror.”

Karthic Manoharan til politikken d. 26.maj.2009- ”Den dag, hvor der pludselig kom en nyhed om, at min farbror var død, gik en tamiler, min far arbejder sammen med, hjem fra arbejde. Men min far arbejdede hele dagen på fabrikken den dag”.

Prabakaran`s bror har undladt at sige hvilke metoder tamilerne skal benytte for at opnå et selvstændigt land, men støtter ikke de organisationer der er blevet oprettet for af demokratisk vej, at opnå dette, her i blandt den Transnationale regering for Tamil Eelam og opfordre sine landsmænd til heller ikke at gøre det. Endvidere har han kritiseret den afstemning der blev afholdt bland eksil tamilerne for nylig som ellers mødte stor opbakning bland tamilerne.

Familiens offentlige optræden og opfordring til tamilerne i dag, sammenholdt med de interviews som familien tidligere gav til Politiken, er særdeles modstridende.

Relevante links:


%d bloggers like this: