Nyheder

Sri Lankas hemmelige mission afsløret i Italien.

En gruppe på 9 tamiler, der blev anholdt i Italien af italiensk politi efter mistanke om illegal indvandring, har under afhøring fortalt, at de var der for at opfylde en af Sri Lankas forsvarschefers mission.

En diplomatik krise blev udløst mellem Italien og Sri Lanka på grund af episoden.
Ifølge netavisen LankaENews har kilder i Italiensk politi sammenlignet episoden med den paramilitære leder Karuna, der blev sendt ulovligt til England af Sri Lankas forsvarschef ….

Den anholdte tamilske gruppe bliver ledet af den 22-årige Arumainathan Krishnajegan Nedenfor er navnene på de øvrige anholdte

Gopala Krishnan Pakula Krishnan (20)
Kajitha Ranjinathan (23)
Sivanesharan Kokiladas (31)
Damarugajani Siridaran (26)
Stalinrasa Dhushyanthan (29)
Dharmagunasigham Dhsuhyanthan (24)
Edward Jesujeysan (27)
Nandakumar Udyaputhiran (25)

Gruppen var blandt de mange tusinde tamiler som blev anholdt af Sri Lankas militær i flygtningelejrene sidste år, mistænkt for at være medlem af de tamilske tigre.

Gruppen fortalte til Italiensk politi, at de i Italien ville få instrukser om hvem de skulle mødes med og hvad de skulle gøre.

De har endvidere forklaret at de blev bragt til lufthavnen i Sri Lanka af ministerens underordnede.

Efter de blev anholdt på Palarivo banegård i Italien, blev de mødt af en medarbejder fra Sri Lankas ambassade i Italien, som er ansvarlig for indsamling af midler til bygning af huse til Sri Lankas soldater. Projektet som Sri Lankas forsvarsministerium står bag hedder; ‘api wenuwen api’

Sri Lankas militærs talsmand Major General Prasad Samarasinghe har benægtet at gruppen er sendt af Sri Lankas forsvarschef. Militær talsmanden har selv arbejdet på Sri Lankas ambassade i England frem til i år.

”Alle dem, der overgav sig til hæren eller de, der blev arresteret blev udleveret til rehabiliterings lejre. Ingen af dem blev holdt i varetægt af hæren. Efter rehabilitering blev de frigivet.Om de tog til Italien bagefter af ulovlige ruter er et spørgsmål ud over sin viden” sagde militær talsmand.

Et ukendt antal tusinder tamiler blev taget af Sri Lankas militær sidste år, under mistanke om tilknytning til De Tamilske Tigre. Navne eller tilholdssted for fangerne, er aldrig blevet offentliggjort. Blandt de til fange tagne var højtstående ledere af De Tamilske Tigres politiske gren.

Kilde: LankaENews