Nyheder

FN lukker sit kontor i Sri Lanka og tilbagekalder sin diplomat.

FN`s general sekretær Ban Ki-moon har besluttet at lukke FN`s kontor for udvikling i Colombo, og kalder sin udsending, Neil Buhne, tilbage til New York, har en FN talsmand bekendtgjort for kort tid siden. Skriver medier i Sri Lanka.

Talsmanden citerede Ban Ki-moon for at sige at han finder det uacceptabelt at Sri Lankas myndigheder ikke har forhindret afbrydelsen af det normalt fungerende FN kontor i Colombo`s arbejde, pga. de protester som er organiseret og ledet af ministre i Sri Lankas regering.

General sekretæren opfordrer Sri Lanka til at leve op til sine forpligtelser overfor FN som værtsland såsom at sikre organisationens fortsatte arbejde med at assistere Sri Lankas befolkning uden yderligere hindringer.

Ifølge Colombo medier, sultestrejker Sri Lankas ministre, Wimal Weerawansa ved indgangen til FN`s kontor i byen, samtidigt er der optøjer foran bygningen hvor flere Buddhist munke deltager.

Den sultestrejkende minister har opfordret singaleserne til at tage FN medarbejderne som gidsler indtil Ban Ki-moon, opløser det panel som skal rådgive ham om Sri Lanka. Ministeren advarer også om at lignene protester vil finde sted ved FN bygninger andre steder i verden.

Politiet som har prøvet at opløse demonstrationen er blevet tilbage kaldt efter en telefonsamtale mellem Sri Lankas forsvars minister som er bror til landet præsident og oprørene ved bygningen. Politi folk skal nu til afhøring fordi den sultestrejkende minister har beskyldt dem for at have modtaget bestikkelse fra FN medarbejdere.

Den Srilankanske repræsentant for FN har ledet en undersøgelses komite, der for nylig undersøgte Israels håndtering af det såkaldte nødhjælpsskib på vej mod Gaza.