Nyheder

14-årig britisk pige voldtaget på hotel I Sri Lanka

Den daglige leder af et Turist Hotel i Galle I det sydlige Sri Lanka, er blevet anholdt, for seksuelt overgreb på en 14-årig britisk pige der sammen med sine forældre, var gæst på hotellet.

Kvinde og børne-organisationen i Galle har krævet en undersøgelse af sagen som forældrene anmeldte til Turist politiet i Colombo. Den unge pige er blevet henvist til Karapitiya sygehus hvor læger vil undersøge hende. Skriver medier i Colombo.

I sidste uge blev en ung tamilsk sygeplejerske i Jaffna voldtaget og dræbt af en ny singalesisk læge der var blevet bosat i området og arbejdede på det sygehus hvor hun var ansat. Den singalesiske læge er blevet forflyttet til et andet sygehus efter episoden.

Singaleserne er kendt for at bruge voldtægt som våben i krig. Det singalesiske militær voldtager dagligt tamilske kvinder i de tamilske områder som de har besat. Under kampene i 2009, blev også ligene af dræbte tamilske kvinder seksuelt misbrugt.

Den danske rejse arrangør Bravo tours reklamerer i øjeblikket for rejser til netop det område i Sri Lanka hvor den britiske pige er blevet voldtaget.

Sri Lanka bruger mere end 20 % af sine indtægter til landets militær som har besat tamilernes land.

Kilde: