3 tamiler gå for retfærdighed fra Herning til København.

Home » homepage » 3 tamiler gå for retfærdighed fra Herning til København.
3 tamiler gå for retfærdighed fra Herning til København.

De 3 tamiler, Maheswaran Ponnampalam, Partheepan Thambyrajah og Manoharan Manoranjithan går fra Herning til København for at gøre opmærksom på tamilernes problemstilling i deres hjemland. “Da krigen var på sit højeste i 2009, var der ingen internationale regeringer eller organer der gjorde nok for at forhindre folkemordet. I dag 18 måneder efter har tamilerne stadigvæk ingen retfærdighed fået.” skriver Dansk Tamilsk Forum som står for de praktiske ting og planlægningen af `Pilgrim´ for retfærdighed i en pressemeddelelse i dag.

Danmark var aktive deltagere i fredsprocessen fra 2002, som Sri Lankas regering misligholdte ved at genopbygge deres militær. I 2006 stemplede Danmark sammen med EU, de tamilske tigere som terror organisation. De tamilske tigre repræsenterede den ene part i konflikten. Stempling fik Sri Lanka til at give grønt lys for den militære løsning de hele tiden havde haft i ærmet. Under forhandlings tid genopbyggede Sri Lanka sin militære magt samme med Kina, Iran, Pakistan, Indien og mere end 20 andre lande.

Mens krigen stod på sit højeste, forlod internationale organisationer området på opfordring af Sri Lankas regering. Sri Lanka førte krig uden vidner og med ulovlige våben som de fik af bla. Iran. I Wanni regionen boede der næsten 430.000 tamiler, som blev bombet af disse våben og der blev blokeret for mad og medicin. Sri Lanka regering fortalt til verdenssamfundet, at der kun var 150.000 tamiler i område, men efter 19. maj 2009 sagde samme regering at de havde indhegnet 300.000 tamiler i detentions lejre og taget 18.000 til fange mistænkt for at have deltaget i tamilernes befrielses kamp.

“Efter Sri Lankas ”sejer” over de tamilske tigre, står tamilerne nu hjælpeløse mens Sri Lanka koloniserer deres områder. Den tamilske nation er ved at blive udslettet, mens verdenssamfundet ser passivt til.” Siger en af ”Pilgrimmene”.

Pilgrimmene forventer at ankom til København lørdag d. 23. oktober. På Rådhuspladsen har dansk tamilsk forums menneskerettigheds udvalg arrangeret et stormøde med tale osv.

Pressemeddelelsen fra dansk tamilsk forums menneskerettigheds udvalg


%d bloggers like this: