Danmark

Danske tamiler bag aflysning af Sri Lankas præsidents besøg i England.

Sri Lankas præsident, Mahinda Rajapaksa som skulle deltage ved en begivenhed ved Oxford union i London, har aflyst sin rejse til England pga. frygt for at blive anholdt for folkemord, skriver flere internationale medier. Advokat Bjørn Elmquist har anlagt sag mod bla. Sri Lankas præsident ved den internationale domstol i Haag på vegne af Dansk Tamilsk Forum. ( Brev fra advokat Bjørn Elmquist til den internationale domstol i Haag )Danske tamiler har i starten af denne uge haft kontakt til tamilske organisationer i England og gjort dem opmærksom på at Storbritannien er medlem af Rom-statutten som er grundlæggende for den internationale domstol i Haag. Sri Lankas udenrigsministerium oplyser nu at præsidentens besøg ikke er aflyst, men blot udsat.

Sri Lankas præsident og hans regime, er anklaget for at stå bag massakre på tamiler. Tamilerne frygter at over 100.000 tamiler er blevet dræbt i 2009 alene.

En af Sri Lankas regerings medarbejdere som var i Vanni regionen, sagde i denne uge at da hun forlod krigsområdet i starten af 2009, var der 350.000 tamiler i området.

Sri Lankas regering sagde i maj 2009 at de havde indespærret 300.000 tamiler i detentionslejre, men i denne uge oplyser Sri Lankas regering at der kun var 242.000 i lejrene og at der i dag kun er 17.000 tilbage.

D.10. juli 2009, skrev den britiske avis The Times, at de havde oplysninger om at 1400 tamiler om ugen, døde i Sri Lankas detentionslejre.

Inden krigen eskalerede i 2006, boede der mere end 430.000 tamiler i Wanni Regionen.