Tamiler jages væk fra deres jord.

Home » homepage » Tamiler jages væk fra deres jord.
Tamiler jages væk fra deres jord.

Sri Lankas hær og politifolk har torsdag morgen, jaget hundrede vis af tamilske flygtninge væk fra deres oprindelige jord i byen Naavatkuzhi ved Jaffna, hvor de forsøgte at opføre midlertidige huse, siger kilder i Jaffna til Netavisen TamilNet. Disse mange tamilske familier havde indtil den Srilankanske hærs angreb imod byen, haft deres boliger på den jord. De tamilske familier der frygter at deres landområde bliver overtaget af de invaderende Singalesere, forsøgte derfor at etablerer dem selv på stedet torsdag.

De Singalesiske bosættelser i området er steget til 70 i onsdags og det forventes at singaleserne står til at overtage 300 af tamilernes beboelser i Naavatkuzhi.

D.8. oktober kom 193 singalesiske familier til Jaffna fra det sydlige Sri Lanka og bosatte sig i den nedlagte banegård i byen. De mente at de havde krav på at blive genbosat i område fordi deres forældre eller bedsteforældre havde boet til leje i byen før 1983. Ugen før de ankom til byen, blev den nedlagte banegård ryddet og der blev etableret midlertidige toiletter af Sri Lankas hær.

De bosatte invaderende Singalesere sluttede sig til Sri Lankas hær og politi, da de i går var med til at jage tamilerne væk fra deres jord.

De Srilankanske soldater truede Tamilerne med at åbne ild, hvis ikke de forlod området omgående, fortæller de tamilske familier til netavisen TamilNet.

Disse tamilske familier der blev fordrevet fra deres hjem under krigen, havde tidligere appelleret til den Srilankanske regeringen om tilladelse til at flytte tilbage til deres hjem, men havde ikke fået tilladelse til det. Af den grund havde de været nødt til at bo hos familie og venner I nærheden.

Imens siges Sri Lankas bolig minister, Wimal Weerwansa at være personen bag koloniseringen af singalesiske familier på Jaffna halvøen som han påstår ejes af regeringen, siger kilderne.

Det omtalte landområde er siden torsdag morgen blevet tildelt flere Singalesiske familier, mens de retmæssige ejere, er blevet drevet væk.

Tamilerne som var de oprindelige beboere på Øen der nu kaldes Sri Lanka, blev i mindretal da de i sin tid, ikke tog problemet med den singalesiske indvandring fra det østlige Indien alvorligt.

Nu efter mere end 60 års singalesisk besættelse og folkedrab, bliver de også snart i mindretal i deres sidste område på Øen.

Imens de tamilske befrielses tigre (LTTE) forsvarede tamilske områder var der ingen Singalesiske bosættelser.

 Tamilerne er de oprindelige beboere på Øen der nu kaldes Sri Lanka


%d bloggers like this: