Sri Lanka ekspert ansættes i Sri Lankas efterretning.

Home » homepage » Sri Lanka ekspert ansættes i Sri Lankas efterretning.
Sri Lanka ekspert ansættes i Sri Lankas efterretning.

Sri Lankas forsvarsminister som også er bror til præsidenten, har for nyligt oprettet en speciel efterretningstjeneste for at styrke sin efterretning i udlandet. Rohan Gunaratna som i øjeblikket er ansat som terrorforsker ved et universitet i Singapore, forventes ansat som leder af denne srilankanske specialenhed, som skal arbejder for at til intet gøre tamiler som arbejder for tamilernes selvstændighed og dem som arbejder for at stille Sri Lankas ledere ansvarlige for folkemord på tamiler, ved den internationale domstol.

Sri Lankas militærs efterretningschef Major General Kapila Hendawitharana har anbefalet Rohan Gunaratna til posten som leder af denne nye efterretnings gruppe og Rohan Gunaratna har accepteret tilbuddet, skriver flere medier i Sri Lanka.

Rohan Gunaratna der optræder som terror ekspert i flere medier, besøger ofte Sri Lanka og mødes med præsident familien som styrer landet.

Da en gruppe tamiler der var kommet med båd fra Sri Lanka til Canada sidste år, søgte asyl, sagde Rohan Gunaratna at alle disse asylsøgere var medlem af De Tamilske Tigre. De Canadiske advokater udtalte efter deres afhøringer og undersøgelser, at Rohan Gunaratnas udtalelse var falsk. Der har også været flere linene sager i Australien.
Rohan Gunaratna udtalelser mødte også kritik, da han lige som Sri Lankas regering sagde, at der ikke havde været begået nogen krigsforbrydelser og at det derfor var unødvendigt med en uafhængig undersøgelse af Sri Lanka.

Det australske medie ABC skrev under overskriften; En-øjet syn på Sri Lanka D.22. oktober 2010 en artikel med bla. et interview med Rohan Gunaratna. I dette interview afviste Rohan Gunaratna, at han havde nogen forbindelse til Sri Lankas efterretning men roste Sri Lankas regering og sagde at Sri Lanka bør tjene som forbillede for andre regeringer.

Han sagde endvidere til ABC at, civile var blevet dræbt i Sri Lanka, ligesom civile var blevet det i Irak og Afghanistan.

Det samme siger Sri Lankas regering også hver gang, når der bliver krævet en uafhængig undersøgelse. “Før Sri Lanka, skal først vestens krig imod terror i Irak og Afghanistan undersøges, siger Sri Lankas regering”.

Det australske medie ABC undrer sig over brug af Rohan Gunaratna som kilde og skriver “sådanne utrolige påstande af den mand der ofte er den vigtigste kilde til ekspertise i den australske dækning af Sri Lanka.”

Mediernes brug af eksperter, uden at undersøge deres baggrund, kan kun stille spørgsmålstegn ved disse mediers troværdighed.

Sri Lankas præsident aflyste sin egen rejse til England i starten af denne måned grundet frygt for at bliv anholdt for folkedrabet mod tamiler. Dog planlægger præsidenten en ny rejse til december. Præsidenten har for nyligt sagt at eksil tamiler ikke kan forhindre ham i at rejse og har blandt andet nævnt de danske tamiler og advokaten Bjørn Elmquist, som har rejst folkemord sagen ved den internationale domstol i Haag. Rohan Gunaratna som er singaleser og bor i Singapore er nu rejst til England.

Rohan Gunaratna som nu skal lede Sri Lankas specialefterretning i udlandet har tidligere været i Danmark i 2003 og deltaget i en terror konference i København, hvor han kritiserede Danmark for ikke at gøre nok for at nedkæmpe terrorisme.

Andre medier om Rohan Gunaratna.:


%d bloggers like this: