Sri Lanka præsident fik kold modtagelse i London Lufthavn

Home » homepage » Sri Lanka præsident fik kold modtagelse i London Lufthavn
Sri Lanka præsident fik kold modtagelse i London Lufthavn

Sri Lankas præsident Mahinda Rajapaksa, fik en særdeles kølig modtagelse, da han mandag aften ankom til England på privat besøg. Mere end 500 tamiler var mødt op for at vise deres foragt for besøget. Både i og udenfor ankomsthallen i Heathrow lufthavn i London demonstrerede tamilerne med Tamil Eelam flag, plakater og slagord, for at gøre opmærksom på Sri Lankas krigsforbrydelser og folkedrab på tamiler.

Det var tamilske universitets studerende der via mobil telefon kæder havde organiseret protesten.
“Vi står her som britiske statsborgere, for at fortælle den britiske regering, at vi ikke finder det passende at lade en krigsforbryder rejse ind i landet.” sagde en af demonstranterne i ankomsthallen.

“Den britiske befolkning skal vide at Sri Lankas Præsident har været medskyldig i drab på mindst 40.000 civile og det er derfor jeg er her”, sagde en anden.

Det lykkes Rajapaksa at forlade lufthavnen via en “VIP” udgang, og han undgik derved at møde de mange fremmødte demonstranter. Kun en lille flok der havde trodset kulden og stod udenfor, måtte holdes tilbage af politiet, mens præsidenten forlod området. Der ud over forløb demonstrationen yderst fredeligt.


%d bloggers like this: