Eksil tamilere eftersøgt via Interpol for demonstreret mod Sri Lankas præsidenten.

Home » homepage » Eksil tamilere eftersøgt via Interpol for demonstreret mod Sri Lankas præsidenten.
Eksil tamilere eftersøgt via Interpol for demonstreret mod Sri Lankas præsidenten.

Sri Lankas præsident som har været i England de sidste 3 dage, har næsten levet som i husarrest. Siden han ankom til Heathrow lufthavn er han blevet fulgt tæt af protesterende eksil tamiler. Den tale han skulle have holdt ved Oxford Union blev aflyst og ingen diplomater havde nogen interesse i at mødes med ham under hans ophold.

De britiske medier fortsatte under hans besøg, med at bringe nye afsløringer om Sri Lankas folkemord på tamiler. Den vrede og skuffede præsident måtte i går aftes flygte ud af sit hotels bag indgang og søge tilflugt i ambassadør boligen. Her til morgen lykkes det præsidenten ubemærket at ankomme til lufthavnen i Heathrow, hvorfra han rejste tilbage til Sri Lanka.

Inden præsidenten ankom til Sri Lanka, havde Sri Lankas ministre holdt en demonstration foran den britiske ambassade i Colombo og kaldt England for en fejlstat, fordi de ikke kunne yde den nødvendige sikkerhed til præsidenten.

Da præsidenten ankom til Colombo lufthavn, blev han modtaget af samme ministre og en flok buddhist munke. Buddhist munkene velsignede ved denne lejlighed præsidenten.

Kort efter præsidenten var ankommet, kunne man se på interpol`s hjemmeside, at en eksil tamiler fra England nu var eftersøgt af Sri Lankas regering for terrorisme.

Sri Lanka har brugt sin egen lov til sin egen fordel. Fek,s. blev fredsaftalen og  tsunami genopbygningsaftalen med tamilerne bragt til højesteret af Sri Lankas regeringspartier, hvor disse aftaler blev annulleret.

Nu bruger Sri Lanka på samme måde internationale love til sin egen fordel, ved via interpol, at eftersøge tamiler som har demonstreret mod præsidenten.

Flere personer som er eftersøgt af andre lande for forbrydelser, sidder i dag som ministre i Sri Lankas regering.

Douglas Devananda som er minister i Sri Lankas regering, er eftersøgt i TamilNadu i “Indien” for mordet på en ung mand.

Vadivel, Mahendran som er Paramilitær leder eftersøgt af det Sweitziske politi for et mord begået i Sweitz.

Sidst men ikke mindst, manden som Sri Lanka selv har eftersøgt via interpol Selvarasa Pathmanathan KP og som blev bragt til Sri Lanka sidste år og som nu kan bevæge sig frit i landet.

Sri Lanka misbruger for at begrænse eksil tamilernes frihed og demokratiske rettigheder, således et godt og internationalt eftersøgnings system.


%d bloggers like this: