Nyheder

Israel begrænser tamilers ytringsfrihed.

Efter opfordring fra Sri Lankas udenrigsministerium, har Israel valgt at stoppe den tamilske TV kanal Tharishanam, som bliver sendt via den israelske udbyder Satlink. TV kanalen kan ses i Europa og i mellemøsten. Sri Lankas regering bliver af flere lande kritiseret for at begrænse journalisters arbejde i Sri Lanka og i flere tilfælde er journalister blevet truet, dræbt eller forsvundet.

Nu forsøger Sri Lanka ligeledes at begrænse de medier der findes i udlandet som belyser Sri Lankas overtrædelser af menneskerettigheder. Danmarks menneskerettigheds ambassadør, Hans Grunnet kritiserede d.13.juni på FN`s menneskerettigheds forsamling i Geneve, Sri Lanka for disse forhold og opfordrede til en oprettelse af en FN menneskerettigheds observation som en nødvendighed i Sri Lanka, men Sri Lanka har nægtet dette.

Tharishanam TV har anket Israels beslutning om lukning af kanalen som endnu ikke har fundet sted. Israels udenrigsministers brev til satelit udbyderen, har været publiceret på flere anti tamilske hjemmesider og på Sri Lankas forsvarsministeriums hjemmeside.