Pillayan gruppen angreb “nødhjælps kontor” i Batticaloa

Home » homepage » Pillayan gruppen angreb “nødhjælps kontor” i Batticaloa
Pillayan gruppen angreb “nødhjælps kontor” i Batticaloa

Medlemmer fra den paramilitære gruppe TMVP, bedre kendt som Pillayan gruppen, angreb i går et regions kontor i byen Aaraiyampathi i Batticaloa i Sri Lanka og sårede 4 medarbejdere. Regions kontoret var ansvarlig for fordeling af nødhjælp til ofrene for den massive regn der er faldet i området i sidste uge. Regnen har ind til nu skabt flere tusinde flygtninge.

Samme paramilitære gruppe angreb en landsby ansvarlig (Village Officer) i området i søndags.

Gruppen forsøger at hindre lokale uafhængige hjælpe organisationer i, at hjælpe borgerne i området, fortæller civile kilder.

Pillyan gruppens medlemmer, ledet af Prasanth, hans brødre Karan, Nathan og Kuddi, hans chauffør Amalan, og en anden af gruppens medlemmer ved navn; Kannan, ødelagde alt hvad de fandt i regions kontorets bygning og forårsagede skader på døre og vindue.

I december var lederen af den paramilitære gruppe TMVP i Danmark og udformede her en aftale med organisationen Global Medical Aid, som donorer medicin og hospitalsudstyr til bla. Sri Lanka med dansk statsstøtte.

Ifølge paramilitær gruppens kilder, skal gruppen stå for uddeling af medicin og hospitalsudstyr på hele øen, der nu kaldes Sri Lanka.

Paramilitær gruppens leders besøg i Danmark, fik Dansk Tamilsk Forums advokat, Bjørn Elmquist til hos statsadvokaten for Særlige Internationale Straffesager , at anmelde ham for krigsforbrydelser.

I anledningen af efterforskningen af sagen, kom mange vidner frem, som var ofre for paramilitærgruppens krigsforbrydelser, men pga. spørgsmål ang. vidnebeskyttelse, ligger sagen stadig hos statsadvokaten.

Anmeldelsen fik gruppen til at omregistrere deres hjemmeside fra Danmark til en falsk adresse et ukendt sted.


%d bloggers like this: