Den Srilankanske besættelseshær vanærer asken efter Parvathi Amma.

Home » homepage » Den Srilankanske besættelseshær vanærer asken efter Parvathi Amma.
Den Srilankanske besættelseshær vanærer asken efter Parvathi Amma.

Asken efter Parvathi Amma der blev cremeret tirsdag i Jaffna, er blevet vanæret af besættelseshæren, inden man nåede at gennemføre de rituelle begravelseshandlinger. 3 hunde der var blevet skudt ihjel var blevet placeret ovenpå asken der var blevet spredt for alle vinde efter at også militærets køretøjer havde kørt hen over cremeringsstedet. Den tidligere TNA parlamentariker MK. Sivajilingam har på det kraftigste fordømt hændelsen.

Ifølge det traditionelle ritual, samles asken efter ligbrænding den efterfølgende dag og spredes over vandet.

Generalsekretær for MDMK parti i Tamilnadu, Vaiko, fordømte onsdag Sri Lankas præsident Mahinda Rajapaksa der er den ledende chef for de væbnede styrker, der har udført denne ”barbariske” handling at vanære asken efter den afdøde Parvathi Amma, der var mor til LTTE`s leder V. Pirapaharan. Vaiko opfordre verdens ledere til også at fordømme handlingen.

MDMK lederen opfordrede desuden det international samfund til at handle før det er for sent. Rajapaksa regimet blokerer fortsat for en uafhængig undersøgelse og tillod ikke NGOèr adgang til at bevidne tamilernes flugt, tamilerne som fortsat udsættes for folkemord. Sagde han.

”Tamil Eelam er den eneste løsning, skal der sættes et endeligt punktum for folkemordet mod Eezham tamiler.” Sagde Vaiko.


%d bloggers like this: