Paramilitære bortfører tre kristne præster i Batticaloa.

Home » homepage » Paramilitære bortfører tre kristne præster i Batticaloa.
Paramilitære bortfører tre kristne præster i Batticaloa.

(Opdateret med kommentar fra Global medical aid) Tre kristne præster, der har været aktive i humanitært arbejde i Batticaloa, i Sri Lanka er blevet bortført af den paramilitære gruppe der er ledet af Pillayan (TMVP). Ifølge pårørende var præsterne blevet indkaldt til et møde med Pillayan, der er chefminister for den østlige provins af Øen der nu kalds Sri Lanka. Siden mødet der fandt sted på gruppens kontor tæt på den gamle politistation d.22.februar, er Pastor Ganeshamoorthy, Sivakumar Yonath, og Sivanandan Lupe ikke blevet set.

Der er meldinger om at præsterne er blevet taget til den berygtede 4. sal i Colombo af Sri Lankas militærs efterretningstjeneste, men Sri Lankas politi i området vil hverken be- eller afkræfte meldingerne overfor de pårørende.

Flere eksil tamilske organisationer har ydet økonomiske støtte til de tre præster der var dybt engageret i at hjælpe de seneste ofre for oversvømmelserne i området, hvilket var årsagen til at den paramilitære leder havde indkaldt dem til mødet.

Bortførelsen skete samtidig med at den paramilitære gruppes udenlandske tilhængere var på besøg i Sri Lanka. Fra Danmark deltog Pillayan gruppens danske kontakt personer og lederen af Global Medical Aid i besøget Siger kilder.

Organisationen Global Medical Aid der er støttet af den danske stat, inviterede i december måned den paramilitær leder pillayn, som står bag utalrige mord og bortførelse til Danmark. Der blev ved den lejlighed indgået aftale om at Pillayan skulle stå for al uddeling af medicin til hele øen. Vi beklager meget at vi har fejl citeret . Det var ikke hele Øen der var tale om men kun den Nordlige og Østlige del af Øen der nu kalds Sri Lanka. Vores oplysninger har vi fra Pillayan´s hjemmeside både på tamilsk og Dansk. ( her er link til den tamilske hjemmeside som vi har benyttet. http://thesamnet.co.uk/?p=23702 ) Tak til Hans Frederik Dydensborg fra Global Medical Aid for gøre os opmærksom for fejlen.

Pillayans besøg i Danmark fik Dansk tamilsk forum til at rejse sag hos Statsadvokaturen for Særlige Internationale Straffesager mod den paramilitære leder. Sagen ligger ifølge Dansk tamilsk forum i dag hos rigsadvokaten.

Efter vores artikel blev bragt skrev Global Medical Aid i dag følgende til os uden dog at begrunde eller er rette os;

“Du bedes venligst foranledige slettet:
”Der blev ved denne lejlighed indgået aftale om at Pillyian skulle stå for al uddeling af medicin til hele øen”
At jeg ikke har bemærkninger til andet, skal ikke tages til indtægt for, at jeg er enig i dette.”

Da vi mener at vores nyhed desangående er tilstrækkeligt bekræftet, kan vi dog ikke imødekomme Global Medical Aids ønske om at få ovenstående fjernet fra artiklen. Pillayan gruppen skriver på flere af deres hjemmesider at, paramilitærlederens besøg i Danmark havde til formål at udvide samarbejdet med Global Medical Aid til at omfatte alle dele af landet.
Relaterede nyheder
Pillayan gruppen angreb “nødhjælps kontor” i Batticaloa
Paramilitær leder rejser frit rundt i Danmark.


%d bloggers like this: