USA kalder terrorstempling af frihedskamp pinlig.

Home » homepage » USA kalder terrorstempling af frihedskamp pinlig.

I går besluttede USA’s Kongres, at det er på tide at slette oplysninger i amerikanske myndigheders databaser om, at den tidligere friheds kæmper, Nelson Mandela er terrorist.
Mandela var, i lighed med andre højtstående medlemmer af Den Afrikanske Nationalkongres, ANC, stemplet som terrorist på grund af bevægelsens kamp mod det hvide apartheidstyre i Sydafrika. ANC blev forbudt af apartheidstyret i 1960. Dengang fulgte USA det sydafrikanske apartheidregime og stemplede ANC som en terrororganisation.
I 1990 blev forbuddet mod ANC ophævet i Sydafrika. I dag betragtes Nelson Mandela over hele verden som et symbol på frihed og på en lang kamp mod et undertrykkende styre. USA´s Udenrigsminister Condoleezza Rice har kaldt USA’s terrorstempling og rejserestriktionerne mod Mandela for pinlige.

Pga. sine egne politiske interesser ude i verden, følger USA i dag de undertrykkende regimer og stempler linene frihedsorganisationer som terrorister, her i blandt de tamilske tigre som kæmpe for tamilernes frihed. De tamilske tigere er i modsætning til ANC ikke forbudt i Sri Lanka, som de kæmper imod. USA vil også en dag indrømme at dette har været en pinlig fejl.


%d bloggers like this: