Sri Lanka Video

Human Rights Watch kræver ansvarlighed for krigstidens forsvundne.

Human Rights Watch siger i en pressemeddelelse i dag, at de igennem interviews med pårørende til forsvundne, vidner, samt publicerede vidne forklaringer og medie rapporter, har fundet at mere end 20 personer der blev taget til fange af Sri Lankas militær mellem16-18 maj 2009, helt er forsvundet. De fleste af dem menes at have været tilbageholdt i Vadduvaakal området, lige syd for det område hvor krigens sidste kampe mellem LTTE og Sri Lankas militær udspillede sig. På det tidspunkt var området kontrolleret af militærets division 59 som skulle være ansvarlige for alle som blev taget i forvaring.

Den tidligere kommandør for division 58, som nu er Sri Lankas faste stedfortrædende repræsentant i FN, Shavendra Silva, mødte division 59 under de sidste dages kampe i Vadduvaakal.

Human Right Watch har i forbindelse med pressemeddelelsen udgivet en video optagelse af Sri Lankas hærs afhøring af en LTTE komendør. Sri Lankas regering hævder at LTTE kommandøren  skulle være blevet dræbt i de sidste dage af krigen.

Læs hele pressemeddelelsen fra Human Rights Watch.